Gaziantep’te 70 yaşındaki engelli Suriyeli Leyla Muhammed’in yüzüne tekme atan cani Şakir Çakır’la ilgili yeni karar!

Gaziantep'te Suriye uyruklu 70 yaşındaki zihinsel engelli Leyla Muhammed'in suratına tekme atan Şakir Çakır, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Başsavcılığın itirazının ardından yeniden gözaltına alınan Şakir Çakır’ın ‘’Fuhuşa teşvik’’ dâhil 9 ayrı suçtan kaydı olduğu açıklandı. Gelen son dakika haberine göre; Çakır'la ilgili karar verildi...

featured

Gaziantep’te, Suriye uyruklu zihinsel engelli Leyla Muhammed (70), bankta oturduğu sırada tekmeli saldırıya uğradı. Görüntüler, sosyal medyada tepki toplarken, ekiplerin çalışması sonucu tespit edilen Şakir Çakır ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, 26 Mayıs 2022 tarihinde “kadın kılığına giren bir erkeğin çocuk kaçırdığı” yönünde gelen ihbarlarla ilgili olarak çalışmalarda bulunduğu öğrenildi. Erkek olduğu iddia edilen şahsın Suriye uyruklu 70 yaşındaki Leyla Muhammed isimli kadın olduğu iddia edildi.

Suriye uyruklu zihinsel engelli Leyla Muhammed, bankta oturduğu sırada birinin tekmeli saldırısına uğradı. ‘Çocuk hırsızı’ olmakla suçlanan kadının tekmelendiği anlar, sosyal medyada paylaşıldı. Uzun süre gözyaşı döktüğü de görülen kadının tekmelenme görüntüleri, büyük tepki topladı.

Gaziantep’te vicdanları yaralayan görüntü! Çocuk kaçırdığı yalanıyla Suriyeli çarşaflı bir kadın tekmelendi!

Ancak Leyla Muhammed’in herhangi bir çocuk kaçırma olayına karıştığına dair bir bilgiye ulaşılmadı. Güvenlik güçleri, Leyla Muhammed’in oğlu Mahmud Muhammed’le temas kurdu ve anneyi oğluna teslim etti.

SOSYAL MEDYADA HEDEF GÖSTERİLDİ

27 Mayıs 2020 tarihinde bir kısım sosyal medya hesapları üzerinden kadın kılığına giren kişilerin çocuk kaçırdığı yönünde paylaşımlar yapıldığı öğrenildi.

Bankta oturan bir kişinin darp edilme anlarına ait görüntülerin de kullanıldığı paylaşımlarda görüntüdeki kişinin 26 Mayıs 2022 tarihinde oğluna teslim edilen Leyla Muhammed olduğu tespit edildi. Leyla Muhammed darp edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Leyla Muhammed’i darp eden kişinin Şakir Çakır olduğu ve gözaltına alındığı öğrenildi. Şakir Çakır’ın; Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, yaralama, 6136 Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu’na muhalefet, yağma, Mala Zarar Verme, Fuhuşa Teşvik ve Aracılık, Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak Suçu ve hakaret suçlarından kaydının olduğu öğrenildi.

“ZALİMİN KARŞISINDA MAZLUMUN YANINDAYIZ”

Vali Davut Gül ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Leyla teyzemizi darp eden kişi tutuklandı. Hastaneye yatırılarak kontrolleri ve tedavisi başlatıldı. Eşim ve mesai arkadaşlarımızla birlikte teyzemizi ziyaret ederek Aziz milletimizin geçmiş olsun dileklerini ilettik. Zalimin karşısında mazlumun yanındayız” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİN VİCDAN SAHİBİ TÜM FERTLERİ MAĞDUR ANNENİN YANINDADIR.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “70 yaşındaki Leyla Muhammed annemize uygulanan şiddet hepimizi derinden üzmüştür. Sabıkalı fail Şakir Çakır hakkında Adli ve İdari birimler gerekli hukuki süreci yürütmektedir. Milletimizin vicdan sahibi tüm fertleri mağdur annenin yanındadır” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir