Gaziantep’te yürek burkan görüntüyü Fahrettin Koca paylaştı! Yaralı Suriyeli işçi, üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istemedi…

Gaziantep'te bir inşaatta tahta kalıbın çökmesi sonucu 3 Suriyeli işçi yaralandı. Yaralanan işçilerden biri üstü tamamen betona bulandığı ve üstü çok kirli olduğu için ambulansa binmek istemedi.

featured

Olay, Gaziantep merkez Şahinbey ilçesine bağlı Yeşilevler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir ev inşaatının birinci katında beton dökümü yapılırken tahta kalıp büyük bir gürültüyle çöktü.

Olayda inşaatta çalışan Muhammet Abdurrahim, Mustafa Halid, Muhammet Halid, Bessemlih Muhammed ve Ömer Muhammed isimli 5 işçiden 3’ü göçük altında kaldı. Gürültüden dolayı mahallede büyük panik yaşanırken, vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı hattına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri vatandaşların da yardımıyla göçük altında kalan 3 işçiyi çıkardı.

Göçük altından çıkarılan yaralı işçiler, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÜSTÜ KİRLİ DİYE AMBULANSA BİNMEK İSTEMEDİ

Öte yandan göçük altında kalarak yaralanan bir işçi, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansa alınmak istendi. Yaralı işçi, göçük sırasında üstü tamamen betona bulandığı ve üstü çok kirli olduğu için ambulansa binmek istemedi. Yaralı işçi, çevredeki vatandaşlar ve sağlık ekiplerinin güçlükle ikna etmesi sonrası ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı.
Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığı öğrenildi.

“AMBULANSIN HASTADAN KIYMETLİ OLDUĞU GÜNLERİ UNUTUN”

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

İşçi kardeşimiz,
Bu ambulans sizi almaya geliyor diye tertemiz.
Hastalandığınızda size bir an evvel ulaşsın diye yepyeni.
“Bu devlet malı, benim üzerim kirli” diye düşünmeyin.
Ambulansın hastadan kıymetli olduğu günleri unutun gitsin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir