Gayrettepe Kağıthane metrosu açıldı! Kaç gün ücretsiz olacak?

İstanbul'un ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, İstanbul'un önemli merkezlerini birbirine bağlayarak şehir içi ulaşımını daha hızlı ve etkili hale getirecek. Peki, Gayrettepe-Kağıthane metro durakları güzergahları neler? Gayrettepe-Kağıthane metro sefer saatleri nasıl olacak? Kaç gün ücretsiz olacak? İşte merak edilenler!

featured

Gayrettepe Kağıthane metrosu açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreni hizmet vermeye başlıyor. İstanbul Havalimanı metrosu için son etap olan bu açılış ile Gayrettepe’den havalimanına gidiş süresi yarım saate kadar düşecek. Peki; Gayrettepe Kağıthane metro hattı durakları nereden geçiyor, güzergahı nasıl? İşte, detaylar…

GAYRETTEPE KAĞITHANE METRO HATTI AÇILDI!

İlk ve enlerin projesi olarak anılan İstanbul Havalimanı metrosu son etabını tamamladı. Son adım olan Gayrettepe Kağıthane metro hattı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

‘KÂĞITHANE-GAYRETTEPE’ ETABIYLA HAT UZUNLUĞU 37,5 KİLOMETREYE ÇIKTI

Uraloğlu, “Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı’nın 9. ve son istasyonunun ‘Kağıthane-Gayrettepe hattı olduğunu belirterek, “Gayrettepe- Kâğıthane Metro Hattı’nın 3,5 kilometre uzunluğundaki ‘Gayrettepe-Kâğıthane’ etabındaki tamamlanan çalışmalarla toplam hat uzunluğumuz 37,5 kilometreye çıktı” dedi.

TAKSİM – İSTANBUL HAVALİMANI ARASI 41 DAKİKA OLACAK

Uraloğlu tamamlanan proje ile;

‘Gayrettepe-İstanbul Havalimanı’ arası seyahat süresinin 30 dakika,

Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresinin 38 dakika,

Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 45 dakika,

Taksim-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 41 dakika,

Taksim-Göktürk arası seyahat süresinin 26 dakika,

4. Levent-İstanbul Havalimanı arasının ise 35 dakika olacağını ifade etti.

GAYRETTEPE İSTASYONU 72 METRE İLE HATTIN EN DERİN İSTASYONU OLDU

Hizmete açıklacak Gayrettepe İstasyonu’nun 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Uraloğlu, “Bu istasyonumuzun inşası için 66 bin 577 metreküp beton imalatını tamamladık. 22 bin 824 metrekare kapalı alan inşa ettik.” dedi.

Uraloğlu, İstanbul’un en derin metro istasyonu olacak istasyona kusursuz erişimi sağlamak için yaya simülasyonları çalışıldığını belirterek, “32 adet yürüyen merdiven ile 8 adet asansör planlandık. Hattımız vatandaşlarımıza sağladığı hızlı ve konforlu ulaşım imkanının yanı sıra mimari detaylarıyla da İstanbulumuza yakışan ikonik mekanlar kazandırıyor. Bu istasyonun da hizmete alınmasıyla havalimanı metro hattımız Metrobüs ve M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuyla entegre olacak, hattın erişilebilirlik fonksiyonu gelişecek aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş’ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro ile bağlanmış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir