Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detay! Gözaltı sayısı 51’e yükseldi

İstanbul'daki kilise saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı. DEAŞ'lı olduğu değerlendirilen maskeli 2 kişi dün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında girip cemaatten Tuncer Cihan'ı öldürmüştü. Akşam saatlerinde yakalanan 2 katil zanlısının yeni görüntüsü ortaya çıkarken,' birinci sınıf özel tim' ayrıntısı dikkat çekti. Öte yandan saldırganların katliam yapmayı amaçladığı ancak silahlarının tutukluk yapması nedeniyle amaçlarına ulaşamadan panikle kaçtığı belirlendi.

featured

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ne yönelik yapılan silahlı saldırıya dair yeni detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınanların sayısı 51’e yükselirken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtığı öğrenildi. Şüphelilerin olayda kullandığı aracın 1 sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı belirlenirken; saldırganlardan birinin olay sırasında silahının tutukluk yaptığı belirtildi.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybederken, silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler yakalandı. Saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanların sayıları 51’e yükseldi.

23 KİŞİ SINIRDIŞI EDİLDİ

Operasyona ve şüphelilere ait yeni bilgiler ortaya çıktı. Gözaltına alınanların Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlendi. 150 kişilik özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önce şüphelilerin araçları tespit edildi. Aracın yol güzergâhını takip eden ekipler, şüphelilerin Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ne gittiğini belirledi. Burada tespit ettikleri adreslerin yakınlarında kar maskelerini de bulan ekipler adreslere operasyon yaptı. Operasyonlarda saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T. ile birlikte saldırıyla ilgisi olduğu tespit edilen 51 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına da başlandığı öğrenildi.

POLONYA PLAKALI ARAÇ KULLANILMIŞ

Öte yandan şüphelilerin olayda kullandığı aracın 1 sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı, olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlendi. Aracı getiren kişinin ise 2 gün kaldıktan sonra geri döndüğü öğrenildi.

KORKUP KAÇTILAR

Ayrıca olay günü saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden A.K.’nin silahının tutukluk yapması sonucu, şüphelilerin panik yapıp kaçtığı ortaya çıktı.

KİLİSEDE HAYATINI KAYBEDEN TUNCER MURAT CİHAN KİMDİR?

Pazar ayini sırasında Sarıyer Büyükdere Santa Maria Kilisesi silahlı saldırıda Tuncer Murat Cihan öldü. Başından vurulan Tuncer Murat Cihan 52 yaşındaydı. Santa Maria Kilisesi öldürülen Tuncer Murat Cihan yeğeni, “Kendisi amcam olur. Sadece oraya ziyaret geldi ve tesadüfen ona denk geldi. Sade masum biriydi ve kesinlikle masum bir kurbandı. Emekliydi, hafif zihinsel engelliydi. Son iki aydır da pazarları kiliseye gidip geliyordu. Benimle birlikte kiliseye geliyordu. Cemaat tarafından çok sevilen biriydi. Boşu boşuna öldürdüler. Çok fazla üzgünüz” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir