Yalova’da emekli Sıtkı Büyükkurt’a ev sahibinden dayak

Ekonomideki kötü gidişat ev sahibi-kiracı ilişkilerini de bozmaya devam ediyor. Yalova'da yaşayan emekli Sıtkı Büyükkurt (62), fahiş kira zammını kabul etmeyince ev sahibi tarafından işyeri basılarak tehdit edildi. Büyükkurt, depozitosunu geri isteyince ev sahibi tarafından darp edildi.

featured

Yalova’da ev sahibinin yüksek kira baskısı ve tehditleri ile evi boşalttığını belirten kiracı, ev sahibinden depozitosunu isteyince darp edildini söyleyerek şikayetçi oldu.

Türkiye’de yüksek kira artışları nedeniyle âdete ev sahibi ‘terörü’ yaşanıyor. Yalova’da yaşayan emekli vatandaş Sıtkı Büyükkurt, ev sahibinin yüksek kira baskısına maruz kaldı. Ev sahibi tarafından işyerinin basıldığını ve tehdit edildiğini belirten Büyükkurt, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle iki ay önce evi boşalttı. Ancak, sorun bununla da bitmedi.

“CAN GÜVENLİĞİM KALMADI”

Sıtkı Büyükkurt, eski ev sahibinden daha önceden verdiği depozitosunu geri isteyince olanlar oldu. Dün ev sahibinin yanında birkaç kişi ile birlikte kendisine tuzak kurarak saldırdığını ve kanlar içinde bıraktıklarını ileri süren Büyükkurt, “Savcılığa müracaat etmeme rağmen beni bu hale getirenler elini kolunu sallayarak geziyorlar. Merak ediyorum, ben öldüğüm zaman mı bana yardımcı olacaklar, cenazemi kaldıracaklar? Can güvenliğim yok, ne olursunuz sesimi duyun” diyerek yetkililere seslendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir