Fransa’nın eşcinsel başbakanı Gabriel Attal’ın kocası Stephane Sejourne kimdir?

Emmanuel Macron’a sadakati nedeniyle 'Macron Boy' olarak anılan Gabriel Attal'ın eşcinsel sevgilisi Stephane Sejourne dünya basınında gündem oldu.

featured

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elisabeth Borne’un bıraktığı başbakanlık koltuğuna Eğitim Bakanı Gabriel Attal’ı atadı. Attal, Fransa’nın en genç ve ilk eşcinsel başbakanı olarak tarihe geçti.

thumbnail
İlişkili Haber
Fransa’nın ilk gay başbakanı Gabriel Attal kimdir? Gabriel Attal’ın sevgilisi kim?

Attal, modern Fransa tarihinin en genç ve ilk açık kimlikli eşcinsel başbakanı oldu. Bu rekor, daha önce 1984’te Francois Mitterrand tarafından başbakan seçildiğinde 37 yaşında olan Laurent Fabius’a aitti. Attal, Macron’a sadakati nedeniyle “Macron Boy” olarak anılıyor.

‘ABAYA’ VE ‘ÖZEL OKUL’ TARTIŞMALARI

Attal, bakanlık döneminde ‘abaya’ tartışması ile gündemdeydi. Eğitim Bakanı Gabriel Attal’ın, 27 Ağustos’ta abaya ve entari tarzı uzun elbiselerin laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle okullarda giyilmesine müsaade etmeyeceğini açıklaması ülkede yoğun tartışmalara neden olmuştu. Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, 28 Ağustos’ta ülkedeki okullarda giyilmesinin yasaklanacağı abaya ve benzeri uzun elbiseler için “politik bir saldırı aracı” olduğu yorumunu yapmıştı.

“En ce moment, la France a surtout besoin d’un président ! Pas d’un énième candidat”, estime Gabriel Attal, le porte-parole du gouvernement dans un entretien au Figaro.

Attal, eğitim bakanı olarak atandığı dönemde muhalefetin de hedefi olmuştu. Sol muhalefet, özel okullara gittiğini belirterek ve Attal’ı devlet okul sistemi hakkında çok az bilgi sahibi olmakla suçluyordu.

17 YAŞINDA SOSYALİST PARTİ’YE KATILDI

16 Mart 1989’da Hauts-de-Seine’de doğan Attal’ın babası ile annesi, film yapımcısı. Attal, 17 yaşında Sosyalist Parti’ye katıldı. Pandemi sırasında hükümet sözcüsü olarak atandıktan sonra Fransız siyasetinde tanınan bir isim haline geldi.

GAY SEVGİLİSİ STEPHANE SEJOURNE KİMDİR?

Attal, Avrupa Parlamentosu Renew Europe Grup Başkanı Stéphane Séjourné ile Medeni Dayanışma Sözleşmesi yaparak birlikte yaşadıklarını açıklamıştı.

İkili hakkında geçen yıl ayrılık söylentileri ortaya çıkmaya başladı ancak hala aynı evi paylaştıkları Fransız medyasında sürekli konuşuluyor.  Stéphane Séjourné ilişkileriyle ilgili en ufak bir soruyu yanıtlamayı reddederken, sevgilisi Başbakan Attal ise katıldığı bir canlı yayında samimi itiraflarda bulunarak evlendiklerini açıklamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir