Fransa’da ortalık yangın yeri! Halk sokaklara döküldü, onlarca araç ateşe verildi

Fransa'nın Nanterre kentinde polisin 17 yaşındaki bir sürücüyü öldürmesi ile başlayan olaylar giderek büyüyor. Paris sokaklarından gelen görüntüler endişe verici. Protestocular onlarca aracı ateşe verirken polislere taş ve sopalarla saldırıyorlar. Gözaltı sayısı ise 150'ye yükseldi.

featured

Fransanın Nanterre kentinde 27 Haziran’da polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki sürücünün hayatını kaybetmesi sonrası başlayan olaylar giderek büyüyor. Halk sokaklara dökülürken onlarca araç ateşe verildi. 150 kişi gözaltına alındı.

HALK SOKAĞA İNDİ

Fransa’da polisin 17 yaşındaki Nael M. isimli genç sürücüyü öldürmesine tepki gösterenler Nanterre, Lyon, Lille, Toulouse, Viry-Chatillon gibi farklı kentlerde bugün de sokağa indi. Fransız basınındaki habere göre, farklı kentlerde araçlar, çöp bidonları ve kamu eşyaları ateşe verildi. Toulouse, Lille gibi kentlerde Nael’in ölümüne tepki gösterenler polise taş attı.

150 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan polis eylemcilere biber gazıyla müdahale ederken, İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 150 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir