Fetö ve Pkk savunucularının hak aradığı Muhammed İsa Abdullah’ın sınır dışı kararı geçen sene verilmiş

Ankara'da bir restoran işleten Somalili Muhammed İsa Abdullah'ın ayrımcı bir politikayla hakkında sınır dışı kararı verildiği iddia edilmişti. PKK yanlısı Ömer Faruk Gergerliğioğlu ve FETÖ savunucusu Mustafa Yeneroğlu'nun destek verdiği Muhammed İsa Abdullah'ın 2021'in eylül ayında kaçak çalışmadan dolayı idari gözetim altına alındığı ve sınır dışı kararının da o zaman verildiği ortaya çıktı.

featured

FETÖ ve PKK destekçilerinin savunduğu Somalili Muhammed İsa Abdullah’ın sınır dışı kararının 2021 yılında verildiği ve şu an kaçak olarak Türkiye’de bulunduğu ortaya çıktı.

Ankara’da geçtiğimiz aylarda Somalili Muhammed İsa Abdullah’ın işlettiği restoranın tabelasına, Türk Standartları Enstitüsü standartlarına aykırı olması sebebiyle kolluk kuvvetlerince müdahale edilmişti.

Göç İdaresi’nden Mustafa Yeneroğlu’nun provokasyon girişimine dair açıklama

Bu olayı çarpıtan ve Somalili olduğu için ayrımcı uygulamaya maruz kaldığını iddia eden Muhammed İsa Abdullah, PKK yanlısı Ömer Faruk Gergerliğioğlu ve FETÖ savunucusu Mustafa Yeneroğlu’nu da arkasına almıştı.

Muhammed İsa Abdullah, son olarak hakkındaki sınır dışı kararıyla gündeme geldi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından “Suçu Kızılay’da yasalara uygun “Saab” lokantasını işletmekti! Polisler “Kapat burayı”dedi, ırkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı. Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!” ifadeleriyle bir paylaşım yaparak Muhammed İsa Abdullah’ın ayrımcı politikaya uğradığını iddia etti.

Ancak durumun Gergerlioğlu’nun iddia ettiği gibi olmadığı ortaya çıktı. Somalili Abdullah’ın 2021’in eylül ayında kaçak çalışmadan dolayı idari gözetim altına alındığı ve sınır dışı kararının da o zaman verildiği anlaşıldı. Abdullah’ın Türkiye’yi terke davet edilip serbest bırakıldığı ancak buna rağmen kaçak şekilde Türkiye’de kalmaya devam ettiği belirtildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir