FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak? FED temmuz ayı faiz kararı ne olur?

featured

FED faiz kararı son dakika gelişmeleri dünyanın gündeminde bulunuyor. FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına gözler çevrildi. Haziran ayında FED 0,75 faiz artırımı yapmıştı. Temmuz ayı FED faiz kararı ise merak konusu. Peki FED toplantısı ne zaman 2022? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dünyanın gündeminde bulunan FED toplantısı 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor. FED faiz kararının 27 Temmuz tarihinde saat 21.00’de açıklanması bekleniyor.

FED İLE İLGİLİ TAHMİNLER

Ekonomist Enver Erkan şu ifadeleri kullandı: “Fed’in Çarşamba günü yapacağı hamlede ana noktalar 75 bps mi, 100 bps mi faiz artışı olacak şeklinde izlenirken, aslına temel nokta faiz artırımlarının hızından ziyade terminal oran varsayımı ve bilanço içeriği ile alakalı verilecek ayrıntılar olacaktır. 1 Haziran’dan itibaren bilanço küçülterek QT akımını kağıt üzerinde başlatan Fed’in sıkılaşmanın etkilerini artırmak için aktif bilanço varlığı satışına ne zaman geçeceği, veya böyle bir strateji ayarlaması yapıp yapmayacağı konusu da önemli.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir