Fatih Camii’nde insan seli! Mahmut Ustaosmanoğlu’na son görevi yapmak için toplanan kalabalık drone ile görüntülendi

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'na son görevi yapmak için toplanan kalabalığın görüntüsü drone ile havadan görüntülendi.

featured

İsmailağa Cemaati’nin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Sosyal medya müptezeli Jahrein, vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu için skandal ifadeler kullandı!

ÇEVREDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cenaze törenine saatler kala binlerce camiye akın etti. Oluşan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

VİNÇLERİN YARDIMIYLA HOPARLÖR SİSTEMLERİ KURULDU

Öte yandan Fatih Camii’ne çıkan yolların araç trafiğine kapatıldığı havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı. Vatandaşların avluya ve çevresine sığmayacağı tahmin edilerek çevreye hoparlör sistemleri vinçlerle kuruldu.

“HANIM KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE”

İsmailağa Cemaati Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz” denildi.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1927 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. On altı yaşında icazet aldı.

Mahmut Efendi Hazretleri olarak tanınan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu”ndan sonra kendisine “İslam’a Üstün Hizmet” ödülü verildi.

İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu’ndan Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu var. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, aslen nereli? Mahmut Efendi Hazretleri neden öldü, hastalığı ne? İşte sözleri…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir