Faslı Yunus bebeğin ailesi konuştu! ‘Rüyalarımız tek gecede gerçek oldu’

Hollanda’da sosyal medyada yaptığı çağrıya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıt vermesiyle Türkiye’ye getirilen Faslı Yunus bebeğin ailesi, ''Rüyalarımız tek gecede gerçek oldu'' dedi.

Hollanda’da ‘yaşamaz’ denilen iki aylık Faslı Yunus bebek için ailesi sosyal medyadan dünyaya yardım çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye’de tedavi talimatı verilen Yunus Bebek için Sağlık Bakanlığı üzerinden çalışmalar hızla başladı. Yunus bebeğin anne ve babası Zeynep-Yusuf Rahou Ahaber’e konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler ve “Rüyalarımız tek gecede gerçek oldu” ifadelerini kullandılar.

Hollanda’nın Utrecht kentinde yaşayan Faslı Rahou ailesinin henüz iki aylık olan bebekleri Yunus (Younes), vücudunda çok nadir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. Solunum cihazına bağlanan Yunus’u tedavi eden hastane, bebeği yaşam destek ünitesinden ayırmak istedi. Bunun üzerine anne Zineb Rahou (32), sosyal medya hesabından tüm dünyaya ‘Bebeğimi kurtarın’ diye çağrı yaptı.

Rahou’nun bebeğinin tedavisi için özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’den yardım beklediğine dair videosu A Haber’de de yayınlanınca Faslı anneye müjdeli haber Sağlık Bakanlığı’ndan geldi ve özel olarak Türkiye’ye getirilerek tedaviye başlandı.

Faslı Yunus bebeğin ailesi Zeynep Rahou ve Yusuf Rahou Ahaber’e konuştu:

“DURUMLARIMIZ ŞU ANDA ÇOK İYİ”

Anne Zeynep Rahou, “İlk önce Türkiye’ye bizi getirdiğiniz için teşekkür etmek istiyorum özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, durumlarımız şu an daha iyi. Uçaktan indikten sonra her şey planlandı ve mükemmel bir şekilde işletildi. Uçaktayken yemek verdiler, ilgilendiler. Bebeğim sakinleşti. Çok mutluydum. Dua ettim.” dedi.

Baba Yusuf Rahou ise şu ifadeleri kullandı:

“RÜYALARIMIZ TEK GECEDE GERÇEK OLDU”

Oğlumuz şu an stabil duruma getiriliyor, doktor kontrolünde. Dün gördük kendisini ve çok mutlu olduk. Oğlumun durumunun hemen değiştiğini gördük, daha sakindi. İnanamadık. Rüyalarımız tek gecede gerçek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmek istiyoruz, ve onun aracılığıyla bütün Türklere teşekkür ediyoruz. Bize yardım ettiler.

Hollanda’da bize sadece hızlı ya da yavaş ölüm diye 2 seçenek sundular. Biz sadece tavsiye istedik, oğlumuzun tedavisini Hollanda’da yapmak ve Ramazan’ı orada geçirmek istedik. Düzgün bir şans vermediler bize. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkı dünyada oğlumuza yardım eden tek taraf oldu. O yüzden çok teşekkürüz. Kelimelere sığmaz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir