Eskişehir’de 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in ölümü davasında çarpıcı gelişme!

Eskişehir'de 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik'in şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Dehşet veren olayda küçük kızın halası, amcası ve babaannesi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede yer verilen kan donduran detaylarda ise çocuğun günlerce hatta haftalarca aç bırakıldığı ve ölüme terk edildiği vurgulandı.

featured

Eskişehir’de cezaevindeki Sibel-Gökhan Tiftik’in, kaldığı akraba evinde rahatsızlanıp, götürüldüğü hastanede ölen 6 yaşındaki kızları Elif Nur‘un şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Elif Nur’un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında, ‘Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik ‘Eziyet’ suçlamasıyla da 16’şar yıl hapis cezası istendi.

KAN DONDURAN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Hazırlanan iddianamede, Elif Nur ve diğer çocukların haftalarca herhangi bir besin yemeden çatı arasında kaldıklarının tespit edildiği belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nce şüpheli görülen Elif Nur’un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, polis tarafından ‘çocuklara kötü muamele’ iddiasıyla gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Elif Nur’un babaannesi Cihangir Kurumlu ise 4 gün sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Elif Nur’un ölümüne ilişkin soruşturmasını tamamladı. Eskişehir 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklanan Elif Nur’un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında Elif Nur’a yönelik ‘Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik ise ‘Eziyet’ suçlamasıyla 6 yıldan 16’şar yıl hapis cezası istendi.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir