Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan dikkat çeken seçim açıklaması: “Erdoğan’a vefa borcumuz var”

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili konuşan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vefa borcumuz var" dedi.

featured

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI AÇIKLAMA ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da katıldı. Son günlerde siyasette yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken Arınç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklama çok önemlidir. ‘Tatlı bir rekabet içerisinde seçimlere gidiyoruz’ dedi. Tatlı bir rekabet, kavga yok, şiddet yok demektir. İnşallah başta biz olmak üzere tüm partiler de buna uymuş olur. Siyasetin dili yumuşak bir dildir. Şefkattir. Herkesi kucaklamak, herkesten oy istemektir. Şiddetin dili, terörün dilidir. Hiçbir zaman şiddetin diline gitmemeliyiz, gitmiyoruz, gitmeyeceğiz. Herkese, her düşünceye ve ifade edilmesine saygımız var. Bunu taşla, sopayla önlemeye kalkışmak ya da bu konuda şiddet uygulamak bizim işimiz değil, başkalarının da işi olmasın. Siyasetçilerde şiddet dilinin hakim olması toplumu her bakımda kötü etkiler. Bu sokağa da taşıyor. Cinayete varıncaya kadar insanlar arasında da şiddet olayları görülebiliyor. İnsan dövmekten taş atmaya kadar bunların hepsi çok çirkin ve aslında suç olan hareketlerdir. Bunu kim yaparsa kendine yapar ve yapmak istediği şeyin tam tersi bir sonuç alır. Şiddet dili uygulanan insanlar mağdur olur. Milletimiz de mağduru sever. Kendimizde de yıllardır bunu gördük” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VEFA BORCUMUZ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesini arzu ettiklerini kaydeden Arınç, “AK Parti döneminde Manisa’ya çok sayıda hizmet yaptık. Bunları yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vefa borcumuz var. 21 yıldır iktidarda olup, her gün mutlaka doğru işler yapan, yanlış işler yapan insanlar bulunmaz. Hata yapılabilir, zaaflar olabilir. Yanlış kararlar verilmiş olabilir ama bunlar her zaman telafi edildi, her zaman düzeltiliyor ve her zaman farkına varılıyor. Bu çok önemli bir liderlik örneği. Herkes çalışırsa hata yapar. Yatar uyursa hatası da olmaz. 24 saat çalışan, zaman zaman hata yapan, hatasını da telafi etmek isteyen insanlar. Bütün bunları yapan, kendisine inandığımız bir cumhurbaşkanı. Tekrar son döneminde cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyoruz” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NA SERT ELEŞTİRİ

Millet İttifakı’nın sistemini eleştiren Arınç, “Cumhurbaşkanımız güçlü bir liderdir. Bir lider portresi çizilse ondan başka bir lider portresine giren olmaz. Düşündüğünü yapıyor. Diğer 2’sinde yüzde 1’ler, yüzde 3’ler göründüğü için onları bir kenara koyuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu için şunu söylemeliyim, bizim liderimiz kadar, hemen karar verebilecek, kararını uygulayabilecek, doğru kararlara varabilecek bir noktada mı? Maalesef böyle değil. Bizimkinin cumhurbaşkanlığında ortağı yok. Onun 9 tane ortağı var. Biz 7 diyelim, 9 diyenler neyi kastediyor bilmiyorum ama resmiyette 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı var. Peki Kılıçdaroğlu kararını verip, 7’sine de anında kabul ettirebilecek mi? 7’si de ‘Benim rızam olmadan hiçbir şey yapamaz’ diyor. Türkiye’deki sistem içerisinde böyle ucube bir sistem yok. Buradan Türkiye’ye hayır çıkabileceğini düşünmüyorum. Bu onların şahsiyeti ile ilgili bir şey değil, hepsine saygım var ama ülke yönetiminde böyle bir sistem mümkün değil” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir