Eski Pakistan Başbakanı Imran Han tutuklandı! Ülke genelinde protestolar başladı

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, başkent İslamabad'da paramiliter birlikler tarafından tutuklandı. İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, Han'ın mahkeme duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

featured

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, başkent İslamabad’da paramiliter birlikler tarafından tutuklandı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han, hakkındaki davaların duruşmalarına katılmak üzere Lahor’dan İslamabad’a geldi.

IMRAN HAN TUTUKLANDI

Han, İslamabad Yüksek Mahkemesi dışında paramiliter birlikler tarafından tutuklandı.

PTI avukatlarından Faysal Çaudri, gelişmeyi doğruladı.

Sosyal medyadaki videolarda, paramiliter birliklerin mahkeme kompleksi içerisindeki Han’ı tutuklamak için camları kırdığı ve PTI liderini yakalayarak götürdüğü görüldü.

PROTESTO ÇAĞRISI

PTI, Han’ın tutuklanmasını “kaçırılma” olarak nitelendirerek ülke genelinde protesto çağrısı yaptı.

İslamabad, Peşaver, Ravalpindi, Lahor ve daha birçok şehirde PTI destekçileri, Han’ın tutuklanması kararını protesto etmek için sokaklara çıktı.

Söz konusu gelişme, Han’ın üst düzey istihbarat yetkilisini, kendisine yönelik suikastın arkasında olmakla suçlamasının ardından geldi.

Pakistan ordusu, dün, eski Başbakan İmran Han’ın kendisine yönelik suikastın arkasında üst düzey bir istihbarat yetkilisinin olduğuna yönelik iddialarını “sorumsuzca ve asılsız” olarak nitelendirmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir