Ermeni Lobisi’nin baskısı işe yaramadı! Disney Plus’tan “Atatürk” dizisi için karar

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi geçtiğimiz günlerde yaptığı çağrı ile Disney Plus'ta yayınlanacak olan Atatürk dizisinin iptal edilmesini istemişti. Disney Plus'tan bu çağrıya olumsuz cevap geldi ve Atatürk dizisinin yeni fragmanı paylaşıldı. Platform aldığı kararla yerli içerikleri yayından kaldırmıştı.

featured

Disney Plus’ta yayınlanacak olan Atatürk dizisinin iptal edilip edilmediği konusu çok tartışılıyordu. Konu nihayet sonuca ulaştı. Ermeni lobilerinin diziyi iptal ettirme yönündeki hadsiz çağrıları sonuçsuz kaldı ve dizinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında yayınlanacağı açıklandı.

ERMENİ LOBİSİNDEN HADSİZ ÇAĞRI

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Disney Plus’a elinde Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanı olan Türk diktatör ve soykırım katili Mustafa Kemal Atatürk’ü yücelten dizisini iptal etmesi için çağrısı yapıyoruz” şeklinde hadsiz ifadeler kullanarak Disney’e çağrıda bulunmuştu.

DİSNEY PLUS’TAN KAPAK GİBİ CEVAP

Disney Plus Atatürk dizisi ile ilgili tartışmalara adeta kapak gibi bir cavap verdi ve Atatürk dizisinin fragmanını paylaşarak “Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında.” ifadelerini kullandı.

Fragman aynı zamanda Disney Plus’ın resmi hesabının da sabit tweeti olarak ayarlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir