Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi! Rusya lideri Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki dünyanın merakla beklediği telefon görüşmesi sona erdi. Görüşmede; Kremlin Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına yönelik yaklaşımını tekrarladı, Rusya'yı ilgilendiren kısım uygulandığında döneceklerini belirtti. Görüşme sonrası gelen ilk açıklamada Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

featured

Rusya 17 Temmuz’da süresi dolan Tahıl Koridoru anlaşmasının uzatılmayacağını duyurmuştu. Türkiye’nin Erdoğan öncülüğünde diplomasi trafiği tekrardan başladı.

ERDOĞAN VE PUTİN YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Gıda fiyatlarını da doğrudan etkileyen bu kararın ardından gözler diplomatik görüşmelere çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ile görüşmesi sonrası şimdi de Rusya lideri Putin ile görüştü. Görüşmede Tahıl Koridorunun geleceğine ilişkin gelişmeler ve Ukrayna’da kalıcı bir barış için yapılabilecekler masada olacak.

Telefon görüşmesinin dışında Erdoğan ile Putin’in yüz yüze görüşmesi de planlanıyor. Ancak tarih ve yer henüz netleşmedi.

KREMLİN’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin’den gelen açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaşmayı masaya yatırdığı bir telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.

Görüşmede; Kremlin Rusya’nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına yönelik yaklaşımını tekrarladı, Rusya’yı ilgilendiren kısım uygulandığında döneceklerini belirtti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir