Masumlar Apartmanı’ndaki Han ile Emmanuel Macron benzerliği! Lise öğretmeni takıntısı…

featured

TRT 1’in sevilen dizisi Masumlar Apartmanı’ndaki Han karakteri ve Fransa Cuhmurbaşkanı Macron arasında ilginç bir ortak nokta var.

Kendisinden 24 yaş küçük eşiyle sık sık gündeme gelen Macron, Masumlar Apartmanı’ndaki Han’ın rehber öğretmenine takıntılı olduğu gibi lisede Fransızca ve Latince öğretmeni Brigitte Auziere’e takıntılı derecede aşıkmış.

İşte Emmanuel Macron ve Brigitte Macron’un aşk hikayesi…

PARİS ONLARI AYIRAMADI

Genç Emmanuel Macron, lisede Fransızca öğretmeni Brigitte Auziere’i çekici bulan ilk öğrencisi değildi. Auziere, zeki, kendini yetiştirmiş, eğlenceli, tutkulu ve cesur bir kadındı. Etraflarındaki herkes, genç Macron’un öğretmenine değil kızı Laurence’a aşık olduğunu düşünüyordu.

Haber Global’in Die Welt, Washington Post, New Yorker, RTL’den aktardığı yazıya göre, Macron daha sonraları eğitimine devam etmek için Paris’e gitse de aşk bitmedi. Aralarındaki yaş farkından bahseden bir aile dostu, “İkisi de bu ilişkiyi ailelerine açıklarken cehennemden geçeceklerdi” diyor. Aile dostu Macron başkan seçildiği zaman ikisinin ailelerine en iyi cevabı verdiğini düşünüyor. Bazılarına göre; bütün Fransa’nın önüne böyle bir yaş farkı ile çıkmak başlı başına bir cesaretti.

Emmanuel Macron (44) ile Brigitte Auziere (68) arasında 24 yaş var. İkilinin ilişkisi hakkında bir kitap yazan gazeteci Gaël Tchakaloff beş yıl boyunca bu özel ilişkiyi gözlemlemiş ve her ayrıntıyı not almış. Bu notlarını yakın zamanda bir kitapta da topladı. Bu kitaptan notlar şu an Fransız basınının dilinde.

“EŞÇİNSEL İDDİASI”

Macron ve eşi arasındaki yaş farkı, seçim sürecinde ikiliyi çok yıprattı. Hatta bir dönem Cumhurbaşkanı adayının eşcinsel olduğu bile söylendi. Bu dedikodunun eşi Brigitte Macron’u çok üzdüğü biliniyor.

Macron henüz ikinci dönem için aday olacağını açıklamadı, eğer aday olmazsa bunu özgürlüğüne düşkün olan ve siyasi hayatı çok da sevmediği bilinen eşi yüzünden olabilir. Eğer Macron ikinci bir dönem daha seçilirse eşi Brigitte bu dönem sona erdiğinde 70’lerinin ortasında olacak.

Macron’un annesi Françoise Nogues, “Ben onun bir müzisyen veya yazar olacağını düşünüyordum. Onu bir piyanist olarak düşünüyordum bazen. Bence politikadan sonra tamamen farklı bir şey yapacak, politika bir ara gibiydi onun hayatında” diyor. Anne Nouges, Macron’un kitaplarda ve köşe yazılarında yansıtıldığı gibi ailesinden uzak büyümediğinin de altını çizerek, “Kimse normal bir aile yaşamını önemsemiyor herhalde” dedi.

MACRON’LA EVLENMEK İÇİN BOŞANDI

Brigitte Macron her ne kadar siyaseti sevmese de ikili bu konuyu çok konuşuyor. Macron’a bakanlık atamaları konusunda tavsiye veriyor, ne de olsa eski öğretmeni.

Macron henüz 15 yaşında öğretmenine, “Ne yaparsanız yapın sizinle evleneceğim” derken, bir tiyatro oyunundan sonra hocasını yanağından öpmüşlüğü de var. Fransa’da devlet insanlarının özel yaşamları genellikle seçmenin oy tercihini etkilemiyor.

Örneğin eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy eski eşi Cecilia Attias’tan görevdeyken ayrılmış ve eski model Carla Bruni ile evlenmişti. Yerine gelen Cumhurbaşkanı François Hollande da partnerinden yasak aşk yaşadığı gerekçesiyle ayrılmıştı. Bu iki olay da Fransız basınında konuşuldu ama ikilinin politik kariyerine çok da büyük bir etki yapmadı.

Brigitte Trogneux, Macron’la evlenmek için üç çocuğunun da olduğu ilk evliliğinden boşandı. İkili 2007 yılında evlense de Macron’un politik yaşamında eşiyle arasındaki yaş farkı Cumhurbaşkanı adayı olana kadar gündeme gelmedi. İkili kamuoyu önüne ilk kez, 2015 yılında İspanya Kralı ile yenen bir yemekte çıkmıştı.

“İDEAL ÇİFT DEĞİLİZ”

Brigitte Macron 2017 yılında kazanılan seçimin ardından dehşete kapıldığını söylerken, eşiyle ideal bir çift gibi gözükmediklerini bildiğini vurguluyor. Brigitte Macron yatağa hiçbir zaman küs girmediklerini, sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerini birlikte yemek konusunda kuralları olduğunu söylüyor.

68 yaşındaki Bayan Macron, çocuklarının ilişkisini ilk başlarda hiç onaylamadığını fakat daha sonra kabullendiklerini anlatıyor. Emmanuel Macron’un üvey çocuklarının hepsi seçim çalışmalarında aktif görev aldılar. Brigitte Macron, “Her zaman yaşıtım erkeklerden hoşlandım, Emmanuel bir istisnaydı” demekte.

Macron’un siyasi rakipleri de bazen ona bel altı vuruşlar yapıyor. Aşırı sağın kraliçesi olarak anılan Le Pen, Macron’a hitaben, “Benimle öğrenci, öğretmen oyunu oynamak istediğini görüyorum, ama korkarım ki bu benim alanım değil” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir