CHP’li Barış Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu’nun ‘Cumhurbaşkanı adaylığı’ oyununu deşifre etti

İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay ceza aldı. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ise, İmamoğlu'nun 'adaylık senaryosunu' başarıyla tamamladığını yazdı. Yarkadaş, İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Aralık ayında ibre tamamen bana dönecek" açıklamasının dava ile birlikte ete kemiğe büründüğünü dile getirdi.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı.

İMAMOĞLU’NA ‘AHMAK’ CEZASI

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet verdi. Şu an için nihayete ermeyen karar, İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay’da kesinleşirse İmamoğlu’nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

Benzer Haberler
ekrem-imamoglu-cumhurbaskani-olabilir-mi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? İmamoğlu’na siyasi yasak geldi mi?
meral-aksener-sarachane-konusma
Ekrem İmamoğlu ile kararı kutlayan Meral Akşener: ‘Bu şarkı burada bitmeyecek’
ekrem-imamoglu-ahmak
‘Ahmak’ başını yaktı! YSK üyelerine hakaret eden Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyaset yasağı

İMAMOĞLU ‘MAĞDURUM’ PR’I BAŞLATTI

Henüz nihayete ermeyen ve temyiz süreci olan karar üzerinden algı operasyonlarına girişen muhalefet temsilcileri, “İmamoğlu’nun siyasi kariyeri engellendi” iddialarını gündeme taşıdı.

‘ARALIK’TA İBRE BANA DÖNECEK’

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ise, İmamoğlu’nun ‘adaylık senaryosunu’ başarıyla tamamladığını yazdı. Yarkadaş, İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Aralık ayında ibre tamamen bana dönecek” açıklamasının dava ile birlikte ete kemiğe büründüğünü dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yol kazasına’ uğradığını belirten Yarkadaş, adaylık için İmamoğlu’nun potaya girdiğini dillendirdi.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN YAPTIĞI SİYASAL İLETİŞİM FACİASI’

Yarkadaş, Tv100 için kaleme aldığı yazıda, İmamoğlu’nun ‘adaylık senaryosunu’ şu ifadelerle anlattı:

“Bu bağlamda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararın çıkacağı gün Almanya’da bulunması büyük bir siyasal iletişim faciasıdır. Ve Kılıçdaroğlu’nun bu siyasal iletişim kazası, İmamoğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığında yeniden potaya sokmuştur.

İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun tam tersi yönde hareket etmiş ve bu süreçte stratejik davranarak durumu lehine çevirmeyi başarmıştır. Davadaki hukuksuzlukları kendi lehine bir propaganda malzemesi haline çevirirken, süreci de bizzat yönlendirmiştir.

İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ”atlama taşı” olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek” diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir.

Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir