İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? İmamoğlu’na siyasi yasak geldi mi?

featured

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret suçundan yargılandığı davada karar çıktı. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Karar hakkında ilk kez konuşan İmamoğlu, “Halkın verdiği yetkiyi birkaç kişi alamaz, mücadelemiz daha güçlü başlıyor” dedi.

HERKES AYNI SORUYU SORUYOR

Kararın ardından herkes İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığının önünde engel olup olmadığını merak eder oldu. NTV canlı yayınında hukukçu Rezan Epözdemir, konu hakkında merak edilenleri anlattı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI MÜMKÜN MÜ?”

“Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı mümkün müdür? Önünde bir engel var mıdır?” sorusuna yanıt veren Epözdemir, “Normal koşullarda 6 ayda İstinaf ve Yargıtay süreci yetişmez. İstinaf Mahkemesi bu kararı kaldırabilir, beraat ya da adli para ceza verebilir. Sonrasında Yargıtay da kararı bozabilir.” dedi.

“HUKUK DEVLETİNDE BU BÖYLE OLUR”

Epözdemir sözlerine şöyle devam etti: “Olumsuz senaryoya bakalım. Kararlar diyelim ki İstinaf ve Yargıtay sürecinden geçti ve ceza verildi. Ortalama Türkiye eşiğinde 1,5-2 yıl süreçten bahsediyoruz. Ancak burada kişiye özel yargılama olur mu? Olmaz mı? 6 aylık süreçte yetiştirilmeye çalışılır mı? Bilemiyoruz. Bizler hukukçu olarak bu sürecin 1,5-2 yıldan önce çözülmeyeceği kanaatindeyiz. Hukuk devletinde bu böyle olur.”

Benzer Haberler
meral-aksener-sarachane-konusma
Ekrem İmamoğlu ile kararı kutlayan Meral Akşener: ‘Bu şarkı burada bitmeyecek’
ekrem-imamoglu-ahmak
‘Ahmak’ başını yaktı! YSK üyelerine hakaret eden Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyaset yasağı
ekrem-imamoglu-siyasi-yasak
Siyasi yasak ne demek? Ekrem İmamoğlu siyasi yasak aldı mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir