Ekonomist değil kahin! Amerika’da yaşanan darbe girişimini de bildi…

featured

Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni paylaşımı “Amerika’yı bekleyen kaos” içeriğinde Amerika’nın 3 Kasım seçimlerine değinmiş ve Amerika Birleşik Devletlerinde 3 Kasım seçimleriyle ilgili bir kaos yaşanmasını beklediğini söylemişti.

Özgür Demirtaş: “Posta ile yapılan oylamaların normal oylamalara kıyasla çok daha geç açıklanacağından ve Trump bütün oyların açıklanmasını beklemeden 3 Kasım seçim gecesi ben kazandım diyebilir. Daha sonrasında ise posta ile yapılan oylamalar açıklanınca Eyaletlerde görülen kırmızılık (Trump’a oy verenler), yavaş yavaş maviye (Biden’a oy verenler) dönebilir. İşte böyle bir durumda ne olur? finansal piyasalarda nasıl bir volatilite olur? Her ülke kendine bir başkanı daha yakın görebilir…” sözleriyle içeriğine devam etmiş olan Özgür Demirtaş, Trump kazanırsa ne olur? kaybederse ne olur? konusunu da masaya yatırmıştı.

“Trump kazanırsa bundan önceki 4 yılın aynısını tekrardan yaşarız. Özgür Demirtaş’ın asıl değinmek istediği Trump kaybederse, böyle bir dolar milyonerinin $750 vergi vermesinden tutunda, başka devlet başkanlarıyla rüşvetleşmesi, ailesinin bir takım ekonomik ilişkilerine kadar adli bir takım durumlar çıkabilir” ifadelerini kullanan Özgür Demirtaş, Amerika’nın 3 Kasım seçimleriyle ilgili ilk görüşlerini bu şekilde paylaşmıştı.

6 Ocak tarihinde Amerika’da yaşanan gelişmeler ise Özgür Demirtaş’ın ne denli haklı olduğunu gösteriyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir