ABD’de darbe girişimi! Trump destekçileri polis barikatını aşarak Mike Pence’in olduğu Kongre Binası’nı ele geçirdi

featured

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika’yı Kurtar adlı mitingine başkent Washington DC’de başladı. Trump, seçimlerde hile yapıldığına dair iddialarını yineleyerek, “Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin başkenti Washington DC’de toplanan Trump destekçileri, Trump’ın Beyaz Saray yakınlarındaki Ellipse’de yaptığı konuşmanın ardından Kongre binasına yürüdü.

Protestocular, seçimlerin sonuçlarının resmileşmesine yönelik oturumun yapıldığı Kongre binası önünde zaman zaman karşıt gruplar ve polis ile karşı karşıya geldi ve arbede yaşandı.

Bir grup protestocunun barikatları yıkarak Kongre binasına girmek istemesinin ardından, polis binaya giriş ve çıkışları güvenlik nedeniyle kapattı.

Öte yandan Temsilciler Meclisi üyelerinin ofislerinin bulunduğu Cannon binası da kısa süreliğine tahliye edildi.

Trump da başkent Washington DC’de toplanan destekçilerine hitaben konuşma yapmış, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Asla vazgeçmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz” demişti.

2016 seçimlerinde Hillary Clinton’a karşı kaydettiği oy farkından çok daha büyük bir farkla Joe Biden’a karşı seçimleri kazandığı iddiasını temelsiz bir şekilde tekrar etti.

Trump, destekçilerinin susturulamayacağını ifade ederken göstericiler de “Trump için mücadele et” diye slogan attı.

https://twitter.com/rebeldoctore/status/1346898712832970759?s=20

ABD’de göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine Kongredeki oturumlara ara verildi ve Mike Pence bina dışına çıkarıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir