Ehliyet sınavları ertelendi mi? Motorlu taşıt e-sınavları ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle millî yas ilan edilmesinin ardından ülke genelinde 13 Şubat'a kadar yapılması planlanan elektronik sınavlar ertelendi. Sürücü belgesi e-sınavları için alınan kararın ardından gözler yeni sınav tarihine çevrildi. Peki, Ehliyet sınavları ne zaman? Motorlu taşıt e-sınavların tarihi belli oldu mu?

featured

Motorlu taşıt e-sınavlarının 7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılması planlanıyordu. Ancak ülkede birçok ili etkisi altına alan deprem felaketi sonrası ehliyet sınavının ertelenmesi kararını MEB duyurdu. MTSK e-sınav oturumları ne zaman, hangi gün yapılacak?

EHLİYET SINAVI ERTELENDİ Mİ?

Ehliyet sınavı, yani Motorlu taşıtlar sürücü kursu e-Sınav oturumları ileri bir tarihe ertelendi.

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB‘den yapılan ‘e-sınav’ açıklaması şu şekilde;

“7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ileri bir tarihe, 11-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) ‘Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları’ Türkiye genelinde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi.”

Yeni sınav tarihi konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir