Edis ve Gülşen ‘Nirvana’da buluştu

featured

Gülşen ve Edis düeti ‘Nirvana’ya sonunda kavuştuk. Dört gözle merak ettiğimiz ‘Nirvana’ ile takipçilerini epey şaşırtan Gülşen ve Edis, Türkçe pop’ta yeni bir soluk arayan herkesin dikkatini çekti. Peki Gülşen ve Edis ‘Nirvana’ ile hit yakalamayı nasıl başardı?

Muazzam düzenleme Ozan Çolakoğlu’na ait

Gülşen ve Edis’in adeta yılan hikâyesine dönen, herkesi meraklandıran düetleri ‘Nirvana’ya sonunda kavuştuk. Daha single kapağıyla, görseldeki fütüristik havayla bile merak uyandırmayı başaran ‘Nirvana’nın sözü ve müziği Gülşen, Edis ve Emrah Karakuyu’nun ortak çalışması. Daha ilk dinlemede “Bu nasıl bir şarkı?” dedirtmeyi başarıyor. Sadece 2 dakika 19 saniye süren şarkının muazzam düzenlemesinin Ozan Çolakoğlu imzalı olduğunu söylememize gerek yok bile.

Hepsi sadece 2 dakika 19 saniye içinde!

Peki ‘Nirvana’ gerçekten beklentileri karşılayan bir şarkı mı? Cevaplayalım: Beklentilerin de üstünde! Gülşen’in de Edis’in de müzik kariyerlerinin en farklı, en yenilikçi, en genç şarkısı diyebiliriz rahatlıkla. Şarkıda 6 farklı bölüm var diyebiliriz. Muazzam bir uyum içeriyor her kısım. Gülşen başlıyor, araya köprü giriyor, derken nakaratta yükselişe geçiliyor, daha sonra bir iniş yapılıyor ve hop ikinci bölüme Edis’li kısıma geçiliyor. Ama şarkının A kısmından daha farklı bir altyapı tercih ediliyor. Ve sonra şarkı tümevarıyor ve bütün bunlar sadece 2 dakika 19 saniye içinde gerçekleşiyor.

Şarkıdaki trafiğe hayran kalmamak elde değil

Şarkının en büyük artısı dinleyeni her saniye şaşırtması ve tüm bunları 2 dakikada gerçekleştirmesi. Şarkının trafiğine hayran kalmamak elde değil. Klasik Türkçe pop şarkılarının uzağında, K-Pop yeniliğine yakın bir şarkı. Norveçli popçu Julie Bergan’ın K-Pop esintili ‘STFU’ ve ‘Kiss Somebody’ gibi 2 dakikalık şarkıları gibi bizim ‘Nirvana’ da tüm dinamizmiyle 2 dakika içinde giriş-gelişme ve sonuç bölümüyle nokta atışı yapıyor. Şarkıda sarkan, dağınık kalan, fazla kaçan hiçbir bölüm yok. Her şey olması gerektiği gibi. Buram buram tutku ve hayranlık kokan sözleriyle hem duygusal zekamıza hitap ediyor hem de ciddi bir matematik yaparak beynimize format attırıyor. Ozan Çolakoğlu ustalık eserine imza atmış. Edis ve Gülşen’in ses uyumu da muazzam. Öyle bir bütünlük sağlanmış ki, konsept şarkı olmanın hakkını vermiş. Daha ilk dinlemede “Nasıl yani?” dedirten, şaşırtıcılığı ile dinleyeni cezbeden ‘Nirvana’, klişe formüllerden uzak, dinamik, dünya pop müziğine yakın sound’uyla Türkçe pop’un gelmiş geçmiş en yenilikçi ve trend şarkılarından biri olmayı başarmış. Gülşen ve Edis ‘Nirvana’ ile sadece kendilerinin değil pop müziğin de yüz akı işlerinden birine imza atarak kalitelerini ortaya koymuş. Hit işte böyle yazılır, böyle söylenir, böyle ortaya çıkar. Bizi sabırsızlıktan cidden ‘Nirvana’ya erdirmelerine rağmen “İyi ki bu kadar beklemişiz” dedirtiyor ‘Nirvana’…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir