Doğal gaz fiyatlarına indirim mi geliyor? Bakan Dönmez’den flaş açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Dönmez, Karadeniz gazı hakkında da bilgilendirme yaptı. Şırnak'ta yapılan keşfe değinen Dönmez, "Gabar Dağı ve civarında 4 kuyuda üretim var. Gabar dağının bir başka bölgesi daha var. Netleştirmeden rakamları açıklamak istemiyoruz. Son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden biri olabilir." açıklamasında bulundu.

featured

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Şırnak’ta petrol bulunmasıyla ilgili “Son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var” dedi.

Dönmez, 24 TV’de yaptığı açıklamada “Hamdolsun askerlerimizin, güvenlik personelimizin orada artık terörü temizlediği bölgelerde şimdi sismik araştırmalarımızı yaptık ve sondajlarımızı yaptık. İşte bu bahsedilen Şırnak’taki, Gabar Dağı ve civarında şu anda dört kuyuda günlük 1200-1300 varil civarında üretimimiz var. Orada kuyu sayımızı 10 ve üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Gabar Dağı’nın bir başka bölgesinde yürütülen sismik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Dönmez, “Orada keşif amaçlı sondajlarımızı yapacağız, ümitliyiz” diye konuştu. Dönmez, o bölgeye Şehit Esma Çevik’in adının verildiğini anımsatarak “Orada şu anda 4 kuyuda üretim var. Beşinci kuyuda sondaj tamamlandı. Arkadaşlar üretime alacaklar. Oradaki günlük üretimimiz şu anda 5 bin, 6 bin varil civarında. Peki Türkiye’nin toplam üretimi ne kadar? Biz 1200 kuyudan günlük 65 bin varil petrol üretiyoruz. Bu sahaya ilişkin rezerv tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra kaç kuyu daha açabiliriz. Buna bakacak arkadaşlarımız” dedi.

Benzer Haberler
resized_00ec0-b3335136dogcc86algazdestekocc88demesi
Çalışanlarına 1000 lira doğalgaz faturası desteğinde flaş gelişme
dogalgaz-zammi
Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 35 zam
c69de0a7-188a-411b-b1b8-ca2adf375f18
EPDK’dan şehit aileleri ve 65 yaş üstü için flaş doğalgaz faturası kararı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir