Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin alay konusu olan heykelleri havalimanı kavşağından kaldırıldı

featured

Kavşağa konulan ‘halay çekenler’, ‘kadayıf tepsisini gösteren adam’, ‘hasır bileziği ve zincir’ ile özellikle ‘karpuzun içindeki çocuk’ şeklindeki heykeller, sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Diyarbakır Havaalanı çevre yolundaki Yonca Kavşağı’na konulan heykellerden karpuz içinde çocuk ve tatlıcı figürleri olan heykeller, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme yapılması için kaldırıldı.

Tosuncuk ve Kim Jong-Un’a benzettiler

Sosyal medya kullanıcılarının ise kimisi karpuzun içindeki çocuğu ‘katil bebek Chucky’ye’ ve animasyon karakteri Shrek’e benzetti. Çocuk figürünü Çiftlik Bank’ın sahibi ‘Tosuncuk’a benzeten de oldu, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a benzeten de.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 4 milyon TL’lik karpuzlu çocuk, kadayıf ve burma bilezik heykelleri sosyal medyada alay konusu oldu

Belediye başkanı heykelleri savunmuştu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, tepkilerle ilgili yaptığı ilk açıklamada heykelleri savunmuştu. Karaloğlu, karpuz içindeki çocuk heykeli için yapılan eleştirilerle ilgili olarak çocuğun iki dişi olduğuna dikkat çekerek, “Çocukları ayrıştırmayın” demişti.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı alay konusu olan garip heykellere sahip çıktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir