Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 4 milyon TL’lik karpuzlu çocuk, kadayıf ve burma bilezik heykelleri sosyal medyada alay konusu oldu

featured

Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’na karpuz içindeki çocuk heykeli yapıldı. Heykelin fotoğrafı, Mimari Facialar hesabı tarafından Twitter’da paylaşıldı. Paylaşıma gelen yorumlarda heykelin Diyarbakır’da her yıl düzenlenen ‘Karpuz Yarışması’ festivali görüntülerinden esinlendiği iddia edildi. Yapılan heykellere muhalafetten tepki gecikmedi.

CHP Diyarbakır il başkanı Gönül Özel, “Havalimanına girişine yapılan bu heykeller tamamıyla israftır. İnsanlar yoklukla cebelleşirken ve her gün kaymakamlıkların sosyal hizmetlerinin önü kuyruklarla doluyken bir gıda kolisi için parti önlerinde o kadar insan kuyruk oluştururken bunların oraya heykel dikmesinin hiçbir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise “Alem karpuz görsün görmesine de acaba bu mimarı facia ürünü peyzaj çalışmasının maliyetini kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Belki sadece karpuz heykellerine ne kadar harcadığınızı söylersiniz?” dedi.

Heykellerin maliyetinin ise 4 milyon 412 bin 834 TL olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin dört bir yanında karpuz içindeki çocuk heykeli gibi şehri temsil edeceği söylenerek yapılan heykeller bulunuyor. 2013 yılında İnegöl’e çatala batırılmış köfte heykeli, 2008’de Erzurum’da Oltu Kalesi önüne elde tutulan tesbih heykeli yapıldı. Konya-Afyonkarahisar yolundaki ‘ya tutarsa’ Nasreddin Hoca heykeli ile Tavşanlı’daki leblebi heykeli de çokça bilinen ve sosyal medyada eleştirilerek paylaşılanlar arasında.

Diyarbakır’daki heykeller sosyal medyada da alay konusu oldu. İşte yapılan paylaşımlar:

https://twitter.com/mehmedmazlumcel/status/1391711900786888704?s=20

https://twitter.com/reennasyes/status/1391709726187171840?s=20

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir