Disney Plus Ermeni lobisine boyun eğdi! Atatürk dizisi yayınlanmayacak

Disney Plus’ın 8 milyon dolar harcadığı Atatürk dizisini yayınlamayacağı öğrenildi. Platformun Ermeni lobisine boyun eğdiği açıkça görülürken Türkiye'den ardı ardına bu karara sert tepkiler geldi. 6 bölümlük dizi 3 Kasım’da sinema filmi olarak ve sadece Türkiye’deki sinemalarda gösterime girecek.

featured

Geçen yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan ABD’li platform Disney Plus, Türk dizilerini yayından kaldırmasının ardından yeni bir skandala daha imza attı.

ATATÜRK DİZİS PLATFORMDA YAYINLANMAYACAK

Yapımcısı olduğu ve 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlanacağını duyurduğu Atatürk dizisini platformunda yayınlamama kararı aldı. Edinilen bilgiye göre Disney Plus, mini dizi olarak hazırladığı ve 8 milyon dolar harcadığı yapımı 3 Kasım’da film olarak sinemalarda gösterecek.

KASIM AYINDA SİNEMADA YAYINLANACAK

Sosyal medyada sürekli “Atatürk dizisi ne zaman yayınlanacak” soruları soruldu. Platformdan başka herhangi bir açıklama gelmese de edinilen bilgiye göre Disney Plus Ermeni lobisine boyun eğdi. Diziyi platformunda yayınlamayacak. Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç gibi önemli oyuncuların rol aldığı ve 8 milyon doların harcandığı yapımı çöpe atmayıp Türkiye’de vizyona koyacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında yayımlayacaklarını söyledikleri diziyi, kasım ayında film olarak sinemalarda yayınlayacaklar. Bu karar Türkiye’deki izleyiciyi nasıl etkiler, bunu da zaman gösterecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir