Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi: “Saldırıların bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz”

featured

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “İsrail güvenlik güçlerinin, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen Harem-i Şerif’in kudsiyetini ihlal etmeyi ve Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli sivillere ses bombalarıyla ve güç kullanarak müdahalede bulunmayı sürdürmesini kınıyor, bu saldırıların bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Saldırılar yeniden başladı

Hamas, İsrail’in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nden yerel saatle 18.00’e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçeceklerini bildirmişti. Hamas ayrıca Kudüs’teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00’e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Hamas’ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçerken, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde halka açık sığınaklar açılmıştı. Yetkililer, alınan kararın ordu tarafından değil, belediye tarafından alındığını açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı bildirildi. Saldırı Hamas üstlendi. İsrail’de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı. İsrail parlamentosu (Knesset) tahliye edildi. İsrailli milletvekilleri Knesset’ten çıkarılarak sığınaklara götürüldü.

Roket saldırılarının sorumluluğunu üstlenen Hamas’tan ‘düşmanın Kudüs’teki saldırganlığına yanıt’ açıklaması geldi.

İsrail polisinden Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere hain saldırı! Onlarca kişinin yaralandığı saldırıdan ilk görüntüler…

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Kisvani’den İslam dünyasına tarihi yardım çağrısı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir