Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’ı hoplatan Tayfun Füzesi açıklaması: ‘Rahat durmazlarsa vurur’

Samsun'da gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Rahat durmazsan vuracak tabi" dedi.

featured

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de barış adımlarını provokasyonları ile her defasında boşa çıkaran Yunanistan, olumsuz tavırlarına devam ediyor..

Son olarak uluslararası anlaşmalara göre silahlandırılması ve asker çıkarılması yasak olan adaları silahlarla donatan Atina yönetimi, tatbikat yaparak Türkiye’yi kışkırtmalarını sürdürdü.

Samsun’da Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtladı. Yerli füzelerle ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, Yunanistan’ın korktuğu ‘Tayfun füzesine değindi.

 

“SEN RAHAT DURMAZSAN VURACAK TABİ”

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E vuracak tabi, sen rahat durmazsan, Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak. ABD’yi defalarca uyardım umurlarında olmadı, bize yanlış yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

SURİYE’YE OPERASYON VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4-5 bin TIR Suriye’nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO’da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok” ifadelerini de kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir