Derya Yanık adını söyledi, bağıran CHP’liler bir anda sustu! Hıdır Çakmak kimdir?

Dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde CHP'li milletvekillerinin yüksek sesle tepki gösterdiği ve TBMM Genel Kurulu'nda eylem yaparak eleştirdiği Derya Yanık'ın kürsüden verdiği bir isim CHP'lileri dut yemiş bülbüle döndürdü. Bağırıp çağıran CHP'lileri bir anda susturan Hıdır Çakmak kimdir?

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli’nde yaşayan yeğeni olan Hıdır Çakmak, 2011 yılında yaşları 11 ile 14 arasında değişen 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası aldı.

Yaşları 11 ila 14 arasında değişen 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle açılan davada, 3 sanık toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeğeni Hıdır Çakmak, avukatı Mehmet Akgül, diğer tutuklu sanık Recep Sağlam ile tutuksuz sanık Hilmi Koç ve cinsel istismara uğradıkları öne sürülen ailelerin avukatları Fatma Yıldırım, Günay Yıldız, İlçin Taş ve Melek Gürpınar katıldı.

20 YIL CEZA VERİLDİ

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 13 yaşındaki M.D., 12 yaşındaki Ö.N.K., 11 yaşındaki A.Ö. ve 14 yaşındaki M.E.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu sanık Çakmak’ı 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Zincirleme suç nedeniyle Çakmak’ın cezasını 20 yıla çıkaran heyet, M.D.’ye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle de Recep Sağlam’a 5 yıl, Hilmi Koç’a ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

BÜFEYE GELEN ÇOCUKLARA TACİZ

Cumhuriyet Savcısı Metin Aslan’ın hazırladığı iddianamede M.D. adlı kız çocuğunun günlüğüne yazdıklarından şüphelenen okul yönetiminin ihbarı sonucu başlatılan soruşturmada, 3 sanığın da değişik zamanlarda söz konusu kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu belirtiliyordu. İddianamede ayrıca, M.D.’nin arkadaşları Ö.N.K., A.Ö. ve M.E.’nin mahallede alışveriş için gittikleri büfenin işletmecisi Hıdır Çakmak’ın birden çok kez cinsel saldırısına maruz kaldığının belirlendiği ifade ediliyordu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir