Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’ne katılacak! İşte kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, NATO zirvesi için Litvanya'nın başkenti Vilnius'u ziyaret edecek. Erdoğan zirve kapsamında ABD Başkanı Joe Biden, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis gibi isimlerle kritik görüşmeler yapacak. Diğer NATO liderleriyle de ikili görüşmelerin yapılması bekleniyor.

featured

Bugün başlayacak olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, 12 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Litvanya’nın Vilnius şehrinde düzenlenecek olan zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

ZİRVEDE ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

Zirvede Ukrayna’daki savaşın yanı sıra NATO coğrafyasına yönelik meydan okumalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulacak.

Tüm biçim ve tezahürleriyle terörizm başta olmak üzere NATO tarafından tespit edilen temel tehditler karşısında NATO’nun savunma yapılanmasının ve caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik planlamalar ele alınacak.

ERDOĞAN’DAN KRİTİK GÖRÜŞMELER

Zirve öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçlü bir toplantı yapacak.

Erdoğan’ın zirve kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le de görüşmesi bekleniyor. Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile de yüz yüze görüşecek. Erdoğan’ın zirveye katılan diğer liderlerle ikili görüşmeler yapması öngörülüyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir