Meteoroloji 13 il için alarm verdi! Sel ve fırtınaya dikkat

Dün kuvvetli yağışların etkisiyle yaşanan sel felaketi bazı illerde insanlara zor anlar yaşattı. Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre 13 kent için turuncu kodla kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

featured

Geçtiğimiz gün Düzce, Zonguldak ve Bartın’da sel felaketi yaşandı. Sel felaketinin ardından Düzce’de mazereti olan engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Bugün ise Meteoroloji 13 kent için turuncu kodla kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

13 KENT İÇİN TURUNCU KODLU ALARM

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Yozgat’ın doğu, Sivas’ın kuzey ve batı, Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Turuncu kod ile uyarılan iller;

“Artvin, Bolu, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir