Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! 25 milyar dolarlık yatırım hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi sonrası Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi kapsayan Körfez turuna çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin hedefi 25 milyar dolarlık doğrudan yatırım.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yurt dışı turuna çıkmaya hazırlanıyor. Yatırım ve finansal kaynak çekmek amacıyla Körfez ülkelerini gezecek.

KÖRFEZ TURU YAPACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz gün Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gideceğini açıklamasının ardından bugün Suudi Arabistan ve Katar’ın da seyahat listesinde olduğu öğrenildi.

Bloomberg’e konuşan Türk yetkililer, Erdoğan’ın BAE’den sonra Suudi Arabistan ve Katar’a seyahat etmeyi planladığını söyledi.

25 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Bakan Şimşek, 22 Haziran’da BAE’ye gitmişti. Sonrasında ise BAE’den üst düzey bir heyet, iki ülke arasındaki yatırım işbirliğinin ayrıntılarını görüşmek üzere bir dönüş ziyareti yapmıştı.

Habere göre Türk hükümeti, özelleştirme ve satın almalar da dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi belirledi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir