Memur ve emeklilere ne kadar zam gelecek? Abdülkadir Selvi’den çarpıcı açıklama

Gözler memur ve emeklilerin zammına çevrilmişken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bu zamlara ilişkin Bakanlar Kurulu'nda yapılan sunumdan notları paylaşarak kritik açıklamalarda bulundu.

featured

Memur ve emekli maaşı zammı için gözler enflasyon verilerinde… Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “5 Temmuz’da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.” dedi.

ABDÜLKADİR SELVİ’DEN MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Kademeli artışlar yapılacak. Bir yüzde artış, onun üzerine ise seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak” dedi.

Selvi’nin yazısından bir bölüm şöyle:

“Dünkü Kabine toplantısında Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan kapsamlı bir sunum yaptı.

1- En düşük memur maaşı 22 bin TL’ye çıkıyor. Buna göre öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis aylıklarına kademeli olarak artış yapılacak.

2- Kademeli artışlar yapılacak. Bir yüzde artış, onun üzerine ise seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak.

3- Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak olan enflasyon oranı bekleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 18 civarında olması öngörülüyor. Böylece enflasyon artı refah payı artışı yapılacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir