Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’un iki yakasına iki yeni tünel geliyor”

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbullulara müjde gibi haberler verdi. Avcılar'dan metroya binen bir İstanbullunun Boğaz'ın altından geçerek rahatlıkla Sögütlüçeşme'ye gideceğini söyleyen Erdoğan, Çayırbaşı - Dolmabahçe ve Kağıthane - Bayrampaşa tünelleri ile trafik sorununu da ortadan kaldırılacağını açıkladı.

featured

İstanbul’da metro açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada İstanbul ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’un iki yakasına iki tünel yapılacağını müjdeleyen Erdoğan böylelikle trafik sorununun da büyük rahatlama içerisine gireceğini ifade etti.

Avcılar’dan metroya binen bir İstanbullunun Boğaz’ın altından geçerek Sögütlüçeşme’ye ulaşacağını söyleyen Erdoğan, ” Murat kardeşimiz de ilk 5 yılda Avrupa Yakası’nda 15 kilometrelik Çayırbaşı Ayazağa Levazım Dolmabahçe Tüneli’yle 6,5 kilometrelik Kağıthane Bayrampaşa Hal Tüneli’ni açacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın dikkat çeken açıklamalarından önemli kısımlar şöyle:

“Raylı sistemde 2029 yılına kadar, toplam uzunluğu 650 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz. Bir sonraki aşamada bu uzunluğu bin 4 kilometreye çıkarmak istiyoruz. Şu anda toplu ulaşımda karayolunun ağırlığı yüzde 72’ler, raylı sistemlerin payı ise yüzde 26 seviyesindedir. İstanbul’da trafiği bir mesele olmaktan çıkarmak için bu dağılımın daha dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Yol, köprü, viyadük ve tünel yaparak trafik sorununu azaltabiliriz ama sorunu kökten çözemeyiz.

TRAFİK SORUNUNUN ANAHTARI…

Trafik sorununa kalıcı çözümün anahtarı, karayolu, raylı sistem ve deniz yolu alt yapısını eş zamanlı olarak geliştirmektir. Bizim niyetimiz ulaşımda 2029 yılına kadar karayolunun payını yüzde 60’a düşürmek, raylı sistemlerin payını yüzde 37’ye çıkarmaktır. Bir sonraki aşamada hedefimiz bu oranları yüzde 48’ler seviyesinde dengelemektir. Beylikdüzü’nden Avcılar’dan metroya binen bir İstanbullu’nun boğazın altından geçerek Söğütlüçeşme’ye kadar güvenle varmasını temin edeceğiz.

Bunu biz yaparız, şu andaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi acaba ne yaptı? Deniz ulaşımı payını 3 yeni hat ile 2 kat artıracağız. İstanbul’un iki yakasına iki büyük tünel inşa ederek karayolu ulaşımını da Allah’ın izniyle rahatlatacağız. Murat kardeşimiz de ilk 5 yılda Avrupa Yakası’nda 15 kilometrelik Çayırbaşı Ayazağa Levazım Dolmabahçe Tüneli’yle 6,5 kilometrelik Kağıthane Bayrampaşa Hal Tüneli’ni açacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir