CHP’nin Paralel Emniyet yapılanması! Murat Bakan’dan şok itiraf…

CHP'nin emniyet içinde kendisine bağlı bir ekip oluşturduğu iddiaları uzun süredir konuşulurken CHP'li Murat Bakan'dan itiraf geldi: "Emniyet'te bana bağlı ekibe soruşturma açıldı"

featured

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Gölge İçişleri Bakanı” olarak tanımladığı CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Emniyet Genel Müdürlüğü içinde paralel bir emniyet yapılanması kurduğu iddiaları bir süredir gündemdeyken Murat Bakan’dan şok eden bir itiraf geldi:

“BENİMLE İLİŞKİSİ OLAN POLİSLERE SORUŞTURMA AÇILDI”

Halk TV’de katıldığı canlı yayında Emniyet içinde kendisine bağlı bir ekip olduğunu itiraf eden Murat Bakan, Emniyet içinden kendisine bilgi ve belge sızdıran ekibe bir soruşturma açıldığını ancak kendi ekibinin aklandığını, ekibini ihbar eden polise ise soruşturma açıldığını söyledi:

Benzer Haberler
murat-bakan-polis
Fetöcü hainlerin sesi CHP’li Murat Bakan, Türk polisini tehdit eden Garo Paylan ile ortak program yapmış
murat-bakan-bahtiyar-dogruyol
CHP’li Murat Bakan, Şehit Savcı Kiraz’ın katili DHKP-C’li terörist Bahtiyar Doğruyol’u anma töreninde
murat-bakann
Emniyet, CHP’li Murat Bakan’ın iftirasını yalanladı: ‘FETÖ dili kullanmayan HDP’lilerle aynı karede yer almayın’

ÇETE ELEBAŞI POLİSE SAHİP ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Maslak’taki kumarhane baskını sonrası hapse atıldığı iddia edilen ancak organize suç örgütü elebaşı çıkan Mustafa Serhan Korkmaz isimli polise de sahip çıkan Murat Bakan, Emniyet içinde kurduğu yapılanmayı böyle itiraf etti:

 

CEVHERİ GÜVEN’İN YAKALANAN KÖSTEBEĞİ CHP PARALEL EMNİYET MENSUBU MU?

Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen bir haberde FETÖ’cü firari terörist Cevheri Güven’e Emniyet içinden bilgi ve belge servis eden Serkan Dinçer isimli polisin suç üstü yakalandığı açıklanmıştı. İddialara göre Cevheri Güven’e bilgi ve belge sızdıran Dinçer, aynı zamanda Murat Bakan’a da Emniyet içerisinden bilgi ve belge servisi yapıyordu.

FETÖ firarisi Cevheri Güven’in sosyal medya platformlarından tahrip edilmiş resmi evrak yayınlayarak devlet kurumlarını hedef alması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü kurum içerisindeki sızıntıyı tespit etmek için idari soruşturma başlatmıştı.

Araştırmalarda firari FETÖ’cü Cevheri Güven’e resmi evrakların gizli uygulamalar üzerinden gönderildiği, belgelerin de Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin teknik biriminde görevli polis memuru Serkan Dinçer’in ele geçirdiği belirlenmişti.

İstihbarat birimlerinin yaptığı hassas çalışmayla ortaya çıkan köstebek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından adli soruşturma başlatıldı. Terörle Mücadele ekipleri tarafından teknik ve fiziki takibe alınan Dinçer, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklandı.

SOYLU DEŞİFRE ETMİŞTİ

İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’la ilgili olarak “Emniyet içerisinde paralel bir yapı kurmaya çalışan bir anlayışın kendisidir. FETÖ’nün ikinci paralel yapısını oluşturmaya çalışıyor. Bütün sistem elimizdedir. Bütün sistem de yargıya intikal ettirilecektir. Son çerçevesini çiziyoruz.  Emniyetin içerisinde FETÖ’den sonra bunlar yeni bir sistem kurmaya çalışıyor. Emniyetin içerisinde yeni bir sistem kurmaya çalıştılar. Biz bu yeni sistemi tespit ettik. Birçoğunu açığa aldık. Birçoğuyla ilgili şimdi şemamız bellidir. Çok net söylüyorum. Murat Bakan bunların başındadır. Bedeli çok ağır olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

“MURAT BAKAN CEVHERİ GÜVEN’İN ADAMIDIR”

Süleyman Soylu, geçtiğimiz sene TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a, “FETÖ’cülerden çok iyi bilgi alıyorsun. Tam bir FETÖ ağzısın. (Firari FETÖ’cü) Cevheri Güven’in adamısın. Cevheri Güven’in elemanı” diyerek tepki göstermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir