Can Dündar hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet savcılarına hakaret ettiği iddiasıyla firari Can Dündar hakkında 2 ayrı suçtan re’sen soruşturma başlatıldı.

featured

Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeniyken Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) MİT tırlarıyla ilgili görüntüleri yayınladığı için hakkında dava açılan Can Dündar, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ise yurtdışına kaçmıştı. Almanya’nın koruması altına giren Dündar hakkında yeni bir soruşturma açıldı.

Dündar 31 Ağustos’ta Twitter hesabından Leman dergisinin kapağıyla birlikte bir gün önce Youtube’da yayınladığı 2 dakika 17 saniyelik bir videosunu paylaşmıştı.

Firari gazeteci Can Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama ve kırmızı bülten kararı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dündar’ın, “Boşuna beklemeyin: O ‘süper savcı’ gelmeyecek” başlıklı yayınında “Cumhurbaşkanına hakaret” ile “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarının işlendiği öne sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu iki suçtan Dündar hakkında soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar’ın dosyası, firari olduğu için diğer 8 sanıkla birlikte ana davadan ayrılmış

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir