Çamlıca Kulesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı! İşte 587 metrelik Çamlıca Kulesi’nin özellikleri…

featured

369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek yapısı olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi bugün resmen açıldı.

İstanbul’un sembolü olması beklenen ve 100’den fazla yayıncı kuruluşa hizmet veren Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin yapımına 2016 yılının Mart ayında başlanmıştı.

53 kattan oluşuyor

Kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliğinde. Kuleden İstanbul’un büyük bir bölümünü görmek mümkün. Çamlıca Kulesi artık seyir terası, kafe restoran gibi tesisleriyle de hizmet verecek.

Kule, 4 katı yerin altında olmak üzere her biri 4,5 metre yüksekliğinde 53 kattan oluşuyor.

İstanbul’un sembolü olması beklenen yeni kulede 39’uncu ve 40’ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunuyor.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bugün burada İstanbul’umuza yeni bir güzellik katacağına inandığım şehrimizin önemli bir sembolü olan ve temelinin atıldığı günden bu yana büyük bir heyecanla izlediğimiz Çamlıca Verici Tesisimizi resmen hizmete açmak üzere bir aradayız.

Televizyon ve radyo, medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk.

“Çevrecilik lafla olmuyor”

Kim çevreci, işte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. İletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi  modeline geçtiğimiz bu kule, Çamlıca’da görüntü kirliliğine son verdi.

Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispat-ı vücutla oluyor. Bunu yapan da biziz.

Deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule İstanbul’un en yüksek yapısı ünvanına sahiptir. Dünyada ilk kez 100 radyonun frekansı karışmadan bir yayın yapılabilecek. Kule bünyesindeki sosyal tesislerin Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır.

Emeği geçen tüm kurumları tebrik ediyorum. Bu kuleden yayınlarını sürdürecek haberleşme şirketlerine, medya kuruluşlarına başarılar diliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=3mO89ta_8q8

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir