Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net “sivil anayasa” mesajı!

Mevcut Anayasa'nın darbe ürünü olduğunu her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları kura töreninde kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yargı alanında inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasa ile taçlandırmak istiyoruz" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Savcı Kura Töreni’nde konuştu. Erdoğan, geçmiş dönemde birçok kez darbelerle çelme takılan ve artık hak ve hukuku tartışılan Anayasa’nın değişeceğini bir kez daha yineledi.

SİVİL ANAYASA MESAJI

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura törenine katılan Erdoğan, mevcut Anayasa’nın darbe ürünü olduğunu söyledi.

Hakim ve savcılara seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. Önceliklerimizin en başında Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak vardır. Tuttuğumuz tüm sözler gibi bu idealimizi de hayata geçireceğimizden yürekten inanıyorum.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir