İsveç’te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş’in Türkiye’ye iadesi reddedildi

İsveç Yüksek Mahkemesi, FETÖ firarisi, Today’s Zaman’ın Eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmesi talebini reddetti.

featured

15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası İsveç’e kaçan ve orada yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş’in Türkiye’ye iade talebi 12 Mayıs’ta işleme alınmıştı. Ekim ayında Adalet Konseyi’ne gönderilen dosya bugün sonuçlandı.

YÜKSEK MAHKEME İADE TALEBİNİ REDDETTİ

İsveç Yüksek Mahkemesi, FETÖ terör örgütü üyesi ve Zaman Gazetesi’nin genel yayın müdürü Bülent Keneş’in Türkiye’ye iade edilmesi talebini reddetti.

Benzer Haberler
jhgf
İsveç Başbakanı Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şartlarını kabul etti: ‘Tüm taahhütleri yerine getireceğiz’
Murat-Çetiner
Kumpasın beyni Murat Çetiner bulundu! FETÖ’nün yeni yuvası İsveç’ten flaş görüntüler
1
Darbe sinyalini veren hain İsveç’te ortaya çıktı! İşte FETÖ’cü Bülent Keneş’in lüks hayatı

Mahkeme, Keneş’e yöneltilen suçlamalardan bazılarının İsveç’te suç teşkil etmediğini, davanın siyasi nitelik taşıdığını ve Keneş’in İsveç’te mülteci statüsüyle bulunmasını iade önündeki engeller olarak sıraladı.

Yargıç Petter Asp tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Sonuç olarak, hükümet iade talebini kabul etmedi” ifadeleri kullanıldı.

İADE EDİLMESİ BEKLENİYORDU

İsveç medyasında daha önce çıkan haberlerde, hükümetin Türkiye’ye verdiği sözler kapsamında somut bir adım atmaya hazırlandığı ve Keneş’in iade edileceği öne sürülmüştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir