Borsa İstanbul’da temettü oranı en yüksek hisseler

Temettü, şirketin elde ettiği kârın bir kısmını hissedarlarıyla paylaşmasıdır. Diğer bir ifadeyle kâr payı olarak adlandırılan temettü, bir hisseye yatırım yapılırken dikkate alınan en önemli kriterler arasındadır. Özellikle uzun vadeli yatırımcılar, sahip oldukları hisselerin temettü verimliliğini yakından takip ederler.

featured

Temettü dağıtımı yapan şirketler karşılaştırılırken genellikle kullanılan oranlardan biri temettü verimliliğidir. Temettü verimi, şirkete yatırılan her 1 TL için ne kadar kâr payı elde edileceğini gösterir. Bu oran, hisse başına brüt temettü miktarının hissenin temettü dağıtma tarihinden önceki kapanış fiyatına bölünmesiyle bulunur.

Benzer Haberler
17-ocak-borsada-son-durum
Borsa İstanbul güne 0,42 değer kaybederek başladı
borsa istanbul
Borsa İstanbul’da Kuzey Boru (#KBORU) hisselerine tedbir kararı
borsa-istanbul-2024
Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı
gesan-hissesi
GESAN ve Borsa İstanbul arasında 300 milyon TL’lik anlaşma

InvestingPro platformunda temettü verimi temelinde güçlü kârlılığa sahip şirketleri listelediğimizde; DOASNTGAZMTRYOINFOATLASFROTOTUPRSYATAS ve EGPRO olmak üzere 9 hissenin sıralandığını görüyoruz. Buna göre temettü verimliliği %3 ila %10 arasında olan, sermaye yatırım getirisi %10’dan büyük ve fiyat/kazanç oranı artıda olma kriterlerine göre öne çıkan 9 hisse şu şekilde:

borsa-istanbulda-tememmü-veren-hisseler

Bu kriterleri karşılayan hisseler, şirketlerin güncel finansal sonuçlarına göre %5’in üzerinde temettü verimine ve güçlü kârlılığa sahip. Bu hisseleri incelediğimizde %10,5 ile şu an en yüksek temettü verimine sahip DOAS’ın sermaye yatırım getirisinin %75’e yakın değeriyle en yüksek olduğu görülüyor. InvestingPro’da ayrıca DOAS’ın finansal sağlığı da üstün performans olarak etiketlenmiş durumda.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir