Borsa İstanbul’da Kuzey Boru (#KBORU) hisselerine tedbir kararı

Dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul dün kapanışta 8 bin puan üzerine tutundu. Halka arz sonrası düşüş yaşayan Kuzey Boru (#KBORU) hisseleri son günlerde üst üste tavan yapmıştı. 1 haftada yaklaşık yüzde 50 artışa geçer Kuzey Boru ile ilgili 1 ay boyunca açığa kredili işlem tedbir kararı getirildiği açıklandı.

borsa istanbul

Geçtiğimiz yıl halka arzlarla büyük ilgi toplayan ve yatırımcı sayısı 8 milyonu aşan Borsa İstanbul‘da yıl sonuna doğru yaşanan düşüş 1 milyonun üzerinde yatırımcı borsadan parasını alarak ayrılmıştı.

Dalgalı bir dönem geçiren Borsa İstanbul dün günü 0.72 yükselişle 8 bin 44 puan seviyesinde kapatmıştı. Halka arzların ilan edilmesiyle yoğun ilgi gören hisselerdeki dalgalanmalar ise sürüyor.

Talep gören hisseler için ani fiyat dalgalanmalarına karşı tedbir kararı alınıyor. Buna bir hisse daha eklendi. Halka arzının ardından düşüş yaşayan ardından ise üst üste tavan yaparak yükselen Kuzey Boru hisselerine de tedbir uygulandı. Kuzey Boru (#KBORU) hisselerine 1 ay boyunca açığa kredili işlem tedbir kararı getirildi.

Benzer Haberler
kuzey-boru-hissesi
Kuzey Boru hissesi alanlar zevkten dört köşe
IMG_6289
Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri
IMG_6225
Borsa yatırımcıları dikkat: İşte 2024’te kazandıracak hisseler ve sektörler

1 HAFTADA YÜZDE 50 ARTIŞ

Halka arz sonrası düşen hissede grup hareketi nedeniyle bir haftada yüzde 50 prim gerçekleşti. Kuzey Boru, 7-8 Aralık tarihinde 36,20 TL’den halka arz oldu. 15 Ocak’ta 73.75 TL’ye yükselerek rekor kıran Kuzey Boru hissesi 15 şubat tarihine kadar kredili işlem tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul’dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) kararı uyarınca devreye alınan VBTS kapsamında HATEK, KBORU ve VKING paylarına 15 Şubat 2024 seans sonuna kadar işlem tedbiri geldi.

Yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında HATEKE, KBORU ve VKING payları 16/01/2024 tarihinden itibaren 15/02/2024 tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyeceği kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir