Irkçı Tanju Özcan’dan evinde sigortasız yabancı uyruklu kadın çalıştırdığı haberini yapan gazeteci Ahin Arslan’a ambargo

Sığınmacılara yönelik nefret söylemleriyle tepki çeken Bolu Belediyesi’nin ırkçı başkanı CHP’li Tanju Özcan’ın evinde sigortasız yabancı işçi çalıştırdığını haberleştiren gazeteci Ahin Aslan’a ambargo uyguladığı ortaya çıktı.

featured

Yerel medyada çalışmaya başladığı dönemlerde Tanju Özcan’ın sığınmacılarla ilgili ırkçı açıklamaları nedeniyle onlardan görüş almak istediğini söyleyen gazeteci Ahin Arslan, konuştuğu mültecilerden birinden, ‘’Tanju Özcan bu kadar ırkçı söylemlerde bulunuyor ama kendi evinde bile sigortasız bir mülteci çalıştırdı’’ sözlerini duyduğunu anlattı.

10’lar’a konuşan Ahin Arslan, Tanju Özcan’ın evinde çalışan Faslı kadına ulaştı. Bir çocuğu olan ve Bolu’da bir kişiyle evlenen Faslı kadının ülkesine döndüğünü kaydeden Arslan, hemen harekete geçerek, Özcan’ın evinde sigortasız çalıştırdığı kadının haberini yaptı.

Irkçı afişleri tepki çeken ‘Stajyer Hitler’ Tanju Özcan’a soruşturma şoku!

SİGORTA İSTEDİ DİYE KADINI İŞTEN ATTI

Avatif isimli Faslı yabancı uyruklu bir kadını 1 yıl çalıştırdığı ortaya çıkan Özcan, sigorta isteyen kadını işten attı. Bolu’da evli olduğu öğrenilen ve 1 çocuğu bulunan kadın, çaresiz bir şekilde Fas’a ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.

Suriyelileri sabun yapma heveslisi Tanju Özcan “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş’a sahip çıktı

GAZETECİ AHİN ARSLAN’A SKANDAL AMBARGO

Konunun medyada geniş yer bulmasının ardından gazeteci Ahin Arslan, Bolu Belediyesi tarafından ambargoya maruz kaldı. Basın grubundan çıkarılan Arslan’ın soru sorma hakkı da elinden alındı. Basın toplantılarına da davet edilmeyen Arslan, durumu Tanju Özcan’la konuştuğunu söyledi.

Gazeteci Ahin Arslan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

‘’Ben bu haberi yaptıktan sonra belediye kendi kendine şöyle bir karar almış; Bolu’daki Gazeteciler Cemiyeti’nde olmayan gazetecileri artık basın açıklamasına almayacaklarmış. Ve onlara herhangi bir soru sorma hakkı verilmeyecekmiş.

Ki ben cemiyet üyesiyim aynı zamanda. Resmi olarak cemiyetin bir üyesi olduğum hâlde belediyenin basın grubundan çıkartılıyorum. Akabinde yapılan herhangi bir basın açıklamasına çağrılmıyorum. Bu konuda cemiyetle irtibata geçtim, neler yapılabilir diye.

Tanju Özcan’la da konuştum. Geçtiğimiz ayda bir haberden dolayı kendisini aradım. Gerekli görüşü aldıktan sonra dedim ki; siz böyle bir talepte bulunmuşsunuz, benim soru sorma hakkım engellendi ve basın grubundan çıkartıldım. Basın açıklamalarına da çağrılmıyorum.

Benim böyle bir talebim olmadı dedi. Bu konu ile ilgileneceğim dedi ama yine herhangi bir şey olmadı. Durum şu an böyle’’

NE OLMUŞTU?

Mülteciler ve yabancı uyruklulara karşı düşmanca tavırları ve söylemleriyle gündeme gelen CHP’li Bolu Belediyesi’nin ırkçı başkanı Tanju Özcan’ın evinde Avatif isimli Faslı yabancı uyruklu bir kadını 1 yıl çalıştırdığı ortaya çıkmıştı.

Özcan’ın Avatif’i 1 yıl gibi bir süre çalıştırdığı ve sonrasında kadının sigorta istemesinin ardından işten çıkardığı öğrenildi.

Faslı kadının işine son verildikten sonra Fas’a geri döndüğü öğrenildi. Özcan, 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde “Bolu dan mültecileri göndereceğim ve hiçbir yardımda bulunmayacağım” demiş ve sosyal yardımları kesmişti.

Özcan’ın yabancı uyruklu bir kadını çalıştırmasının gündeme gelmesinin ardından Özcan’ın eşi Meral Özcan haberlere tepki göstermiş ve mülteci değil çifte vatandaşlığı olan Faslı bir kadın çalıştırdıklarını kabul etmişti. Özcan “Bizim evimizde mülteci çalışmadı, çifte vatandaş olan 8 yıldır Dörtdivanlı biriyle evli Faslı Avatif bir de 8 yaşında kızı olan bir kadıncağız ve sigortalı çalıştırdık” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir