Suriyelileri sabun yapma heveslisi Tanju Özcan “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş’a sahip çıktı

Irkçı çıkışlarıyla gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programında skandal açıklamalarına devam etti.

featured

CHP’nin ırkçı isimlerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu akşam Haber Global’de şok eden açıklamalarda bulundu.

Suriyelilere karşı nefret söylemini devam ettiren Özcan, PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve “Önder Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Selahattin Demirtaş’a ise şu ifadelerle sahip çıktı:

Selahattin Demirtaş’ın neden cezaevinde olduğu, hangi gerekçeye dayandığını bilmiyorum. Sayın Demirtaş şunu söylemedi yıllardır, söylemeye çalıştı. Ben Sayın Demirtaş’tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum. Çünkü Sayın Demirtaş’ın 7 Haziran seçimlerinden sonra ‘PKK denen örgüt’ diye başlayan bir konuşmasını çok iyi hatırlıyorum. İmralı notlarına bakınca terör örgütü lideriyle ne kadar ters düştüğünü, Kandil’in yöneticileriyle ne kadar ters düştüğünü görüyorum. Sayın Demirtaş’ın cezaevinden çıkar çıkmaz şunu söylemesini umuyorum. ‘Örgüt silah bıraksın, devlet bunun karşısında bir af çıkarsın ve bu sorunu görüşmek üzere ilk randevuyu Sayın Bahçeli’den istiyorum’ demesini bekliyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir