Cumhurbaşkanı Erdoğan Bartın’da! Ölenlerin sayısı 41 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamanın yaşandığı Amasra'daki maden ocağında son işçiye de ulaşıldığını, hayatını kaybedenlerin sayısının 41 olduğunu bildirdi.

featured

Bartın Amasra’da maden ocağı kazası yaşandı ve 41 madenci hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan facianın yaşandığı Bartın’a geldi. Facianın yaşandığı madende incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazadan yaralı kurtulan madencilerle de görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamanın yaşandığı bölgede yaptığı açıklamalarda da 41 madencinin şehit olduğunu açıkladı ve “Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maden faciasının yaşandığı Bartın’a geldi. Son açıklanan rakamlara göre 41 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan hem yaralı madencilerle hem de hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan facianın yaşandığı Bartın’da açıklamalarda bulundu.

Bartın’daki maden faciasında şehit olan madencilerin fotoğrafları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Amasra maden ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması sebebiyle üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı kurtulan işçilerimize acil şifalar diliyorum.

Devletimiz patlamanın hemen ardından tüm kurumlarını seferber ederek çalışmalara başlamıştır. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken, bir taraftan yaralı işçilerimiz sağlık kuruluşlarına nakledilmiştir.

Tüm kurumlarımız bir an önce işçilerimize ulaşmak için adeta zamana karşı yarışmıştır. Biz de patlama haberi aldığımızdan itibaren sürekli bakanımla irtibat halinde olduk.

41 MADENCİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca bugünkü Diyarbakır programını iptal ederek Amasra’daki çalışmaları yerine görme kararı aldık. Bu patlamanın nedeni yapılacak soruşturmalarla ortaya çıkacaktır. Şu anki önceliğimiz yer altındaki işçilerimizi çıkartmaktı.

En son 41. işçimize ulaştık. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Her konuda olduğu ginbi çalışma hayatında da önce insan diyoruz. Bu anlayışla maden ocaklarında hala kazaların yaşanıyor olmasını kabul edemeyiz. Artık madenlerimizde gereksiz riski kabul etmiyoruz.

Amasra Kömür İşletmeleri en iyi işletmeye sahip olmasına rağmen, biz kader planına da inanmış insanlarız. Teknolojinin tüm kabileyetlerini maden kazalarını inşallah tarihe gömmek için çalışmalar içerisindeyiz. Yerli ve milli imkanlarımızın buna yeterli olacağına inanıyorum.

Görüldüğü gibi buradan ambulanslarla bir kısmını burdan Bartın’a götürürken, bir kısmını İstanbul’a götürüp tedavilerini yürütmeye devam ediyoruz. Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur.

Bu vesileyle ilk etapta bir karar daha aldık. 500+500 olmak üzere devlet olarak biz, sendikamız 100, aile bakanlığımız 50 bin olmak üzere hemen ailelere destek vereceğiz. Ailelere yapılacak desteği kabine toplantısında değerlendirip adımı atacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 40 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağında incelemelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede yetkililerden bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARALI MADENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamadan yaralı kurtulan madencileri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan çalışmalar ve maden sahasındaki son duruma ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den bilgi aldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mobil Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçen Erdoğan, burada düzenlenen koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a incelemeleri sırasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uluştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir