Bartın’daki maden faciasında şehit olan madencilerin fotoğrafları ortaya çıktı

Türkiye dün akşam Bartın Amasra'dan gelen haberle sarsıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde, dün 18.15 sularında maden ocağında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre grizu patlaması olduğu tespit edilirken, korkunç kazada 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan patlamanın yaşandığı haberinin gelmesiyle birlikte olay yerine hareket eden İçişleri Bakanı Soylu ilerleyen saatlerde maden şehitlerinin isimlerini açıkladı.

featured

Bartın‘ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağı dün 18.15 sıralarında korkunç bir patlama meydana geldi.

Olayın hemen ardından bölgeye AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin intikal etti. Bakanlar çalışmaları yerinden inceledi.

Bartın Amasra’daki maden ocağı faciasında ölü sayısı 41’e yükseldi

41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamanın yaşandığı Amasra’daki maden ocağında son işçiye de ulaşıldığını, hayatını kaybedenlerin sayısının 41 olduğunu bildirdi.

Bakan Soylu madenden yaralı olarak kurtarılan 6 madencinin ambulans uçakla İstanbul’da Çam ve Sakura Şehir Hastanesine götürüldüğünü açıkladı. Bakan Soylu diğer yaralı madencilerden 3’ünün Bartın Devlet Hastanesi’nde 2’sinin özel hastanede olmak üzere Bartın’da tedavi gördüğünü açıkladı.

Bartın’daki maden faciasına ilişkin provokatif içerikli paylaşımlara soruşturma

Bakan Soylu açıklamasına şöyle devam etti: 11 kardeşimizin de hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz bize ilettiler. Biz de hastanelere gittiğimizde bu değerlendirmeleri kendilerinden aldık. Bu 11 kardeşimizin hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz, sağlık müdürümüz, başhekimlerimiz bize ilettiler.

Hayatını kaybeden maden işçilerinin isimleri şöyle: Remzi Özçelik, Yasin Çelik, Rasim Bulut, Orhan Altun, Ali Doğru, Selçuk Ayvaz, Mehmet Kara, Aziz Köse, Ercan Akdeniz, Enes Aydın, Murat Ergin, Rıdvan Acet, Fikret Kansız, Mustafa Çelik, Deniz Baykal, Ramazan Özer, Şuayip Okul, Yener Saygın, Berkay Pınarcıoğlu, Gökhan Mercan, Emrah Kaval, Serkan Nakaş, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Güldal Serenli, Emrah Kaya

Bu fotoğraf şehit madencilerimizi toplu olarak çekildikleri son fotoğraf…

Remzi Özçelik
Ramazan Özer
Rasim Bulut
Yasin Çelik
Rasim Bulut
Orhan Altun
Ali Doğru
Güldal Serenli
Selçuk Ayvaz
Emrah Kaya
Serkan Nakaş
Emrah Kaval
Gökhan Mercan
Mehmet Kara
Aziz Köse
Ercan Akdeniz
Enes Aydın
Murat Ergin
Rıdvan Acet
Fikret Kansız
Mustafa Çelik
Deniz Baykal
Aziz Köse (Öndeki)

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir