Trabzon’da skandal: Fener Rum Patriği Bartholomeos’a ‘ekümenik’ yazılı Trabzonspor forması hediye edildi

Trabzonlu işadamı Efkan Başkan tarafından şehre davet edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos'a Trabzonspor forması hediye edildi. Ancak formanın arkasında yazan "Ekümenlik" ifadesi tepki çekti.

featured

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’ndeki Karadağ’ın eteklerinde bulunan Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastırı’nda, Hristiyan dünyasında “Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü” olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos’ta 9. kez ayin yapılacak.

Ayini yönetmek üzere Fener Rum Patriği Bartholomeos da bugün İstanbul’dan tarifeli uçakla beraberindeki Ortodoks din adamları ile Trabzon’a geldi. İş adamı Efkan Başkan tarafından havalimanında karşılanan Bartholomeos’a Trabzonspor forması hediye edildi.

FORMADA ‘EKÜMENİK’ REZALETİ

Fener Rum Patriği Bartholomeos’a iş adamı Efkan Başkan tarafından hediye edilen Trabzonspor formasının arkasındaki Ekümenik yazısı görenleri şaşkına çevirdi.

EKİMENİK NE DEMEK?

Ekümenik kelimesi Türkçe’de evrensel, tüm alemi kapsayan, Hıristiyan aleminin tümünü kapsayan” anlamına geliyor.

Fener Rum Patriği ekümen sıfatını alırsa Türkiye, Patrikhane’ye müdahale edemeyecek konuma geliyor. Patrik ekümen olduktan sonra Türkiye’den toprak talebinde bulunabiliyor. Bir başka deyişle Türkiye’de devlet içinde bir devlet kurulması anlamına geliyor.

KİM BU EFKAN BAŞKAN?

Bartholomeos’a havalimanında ekümenik yazılı formayı hediye eden Efkan Başkan isimli şahsın karşılıksız çek, uyuşturucu madde ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, basit yaralama ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlarından sabıkalı olduğu öğrenildi.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir