Bakan Kurum’dan olası İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama: ”Milli güvenlik meselesi”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, İstanbul'un en önemli sorununun deprem olduğunu ifade ederek, "İstanbul'un, ülke ekonomisinin gelirinin yüzde 50'si olduğunu düşündüğünüzde İstanbul'daki deprem dönüşümü bizim geleceğimiz adına en önemli problem. Kentin depreme hazır hale gelmesi milli güvenlik meselesi." dedi.

featured

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber ekranlarında yayınlanan, Melih Altınok’un sunduğu Sebep-Sonuç programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum’un, olası İstanbul depremiyle sözleri ise dikkat çekti.

”MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ”

“İstanbul’un en önemli sorunu deprem, ikinci büyük sorunu ise ulaşım.” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“İstanbul’un ülke ekonomisinin gelirinin yüzde 50’si olduğunu düşündüğünüzde İstanbul’daki deprem dönüşümü bizim geleceğimiz adına en önemli problem. Kentin depreme hazır hale gelmesi milli güvenlik meselesi. 11 ilde deprem oldu, hep beraber deprem bölgesine gittik. İlk andan itibaren vatandaşımızın yanındaydık. O mücadeleyi vermeniz için büyük ve güçlü ülke olmanız lazım. 695 bini İstanbul’da olmak üzere 3,3 milyon konutu dönüştürdük. 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz.”

BAKAN KURUM’DAN İMAMOĞLU’NA TEPKİ

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da tepki göstererek, “Birileri gibi ‘Deprem bütçesine milyarlarca para koyacağım, İstanbul’un dönüşümüne ilişkin yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut yapacağım’ deyip 4 yılda 1500 konut bitiremeyenler gibi değiliz. Biz milletimize verdiğimiz sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir