Esad ile yüz yüze görüşme olacak mı? Bakan Çavuşoğlu’ndan yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'de devam eden iç savaşa ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, 'Esad ile yüz yüze görüşme olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.

featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk oldu. Bakan Çavuşoğlu Suriyeli sığınmacılar, Suriye rejimi ile ilişkilere değinerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

”ESAD İLE ANGAJMANA GİRMEK FAYDALIDIR”

“Biz Suriyeli göçmenleri göndermek istiyorsak, Esad ile angajmana girmek faydalıdır. Terörle daha etkin mücadeleyi sürdürmek istiyorsak bu angajman önemlidir.” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’de şu anda yaklaşık 3,9 milyon Suriyeli var, bunların hepsinin kaydının düzenli olması lazım. Geri gönderilirken BM’yle iş birliği içerisinde göndermek lazım. Biz bunların dönmesini istiyoruz ve bu şekilde dönmesi daha sağlıklıdır. Bunu bir plan çerçevesinde yapmak lazım, ırkçı bir yaklaşımla geri döndürmek doğru değil. Suriye’den Türk askerini çekersek bu boşlukları terör örgütleri dolduracak. Ulusal güvenliğimiz her şeyden önemli, burada bedelleri kendi topraklarımız güvende olsun diye ödüyoruz. Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Rusya, İran, Suriye’ye de söylüyoruz, biz bir ön şartla bu süreci yürütmeyiz. Yol haritası üzerinde mutabık kalınır, atılacak adımlar bellidir.”

ESAD İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME OLUR MU?

Bakan Çavuşoğlu, ‘Esad ile yüz yüze görüşme olacak mı?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Mayıs ayı içinde tarih önerileri oldu, seçime çok yakın. Mayısın başında bir teklif gelmişti ama İran Cumhurbaşkanı, Suriye’ye gideceği için olmadı. Şimdi bir tarih üzerinde çalışıyorlar.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir