Bakan Işıkhan ve TÜRK-İş’ten flaş asgari ücret açıklaması

Asgari ücret 2024 için peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret 2024 için TÜRK-İş, TİSK ve hükümet yetkililerini Külliye'ye davet etti. Asgari ücret 3. toplantısı öncesi hükümet ve işçi kesiminden peş peşe açıklama geldi. 'Asgari ücret ne kadar olacak, 2024 asgari ücret belli oldu mu' soruları en çok merak edilenler arasına girdi. Asgari ücret zammı için bugün rakam geliyor. Masadaki en güçlü 2 senaryo da belli oldu.

featured

Asgari ücret için nefesler tutuldu. Asgari ücret 2024’ün tespiti için 2 toplantı gerçekleşti. Asgari ücret 2. toplantısı içinde rakamlar masaya gelirken, kamuoyunda spekülasyon yapılmaması için bu konu dillendirilmedi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek. Asgari ücret toplantısı öncesi TÜRK-İş ve Bakan Işıkhan’dan peş peşe asgari ücret açıklaması geldi. 2024 Asgari ücret kaç TL olacak?
Yeni asgari ücret belli oldu mu?
Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta?

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Asgari ücret yüzde 34 Temmuz zammı ile net 11 bin 402 TL’ye yükseldi. 7 milyon çalışanı doğrudan 85 milyonu da dolaylı yoldan etkileyecek yeni asgari ücret için nefesler tutuldu.

Asgari ücrette ilk rakam kısa sürede açıklanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret 3. toplantısı için TÜRK-İş, TİSK ve hükümet yetkilileri ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Asgari ücret toplantısı başladı. Bu toplantıda bir rakam üzerinde anlaşılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI ÖNCESİ TÜRK-İŞ VE HÜKÜMET GÖRÜŞTÜ

Gelen son dakika haberine göre asgari ücret toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ’i ziyaret etti. Bakan Işıkhan’ı, TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.

Bakan Işıkhan’ın TÜRK-İş Genel Merkezi’nde Ergün Atalay ile yeni asgari ücret için görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. Bakan Işıkhan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız.” dedi.

Bakan Işıkhan sonrası bir açıklama da TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay’dan geldi. Atalay asgari ücret toplantısı için Külliye’ye gideceklerini söyledi. Atalay, ‘Rakamı şimdi söyleyeceğiz, uzlaşırsak masada otururuz, uzlaşamazsak biz yokuz bu işin içinde deriz. Olur biter. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğiz ve rakamı o zaman söyleyeceğiz’ dedi.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücret halen net 11.402 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücret zam senaryolarına göre göre oluşacak net ve brüt rakamlar için hesaplama tablosu netleşti. İşte masadaki 5 senaryo:

Yüzde 35’lik zamda 15.392 TL
Yüzde 40’lık zamda 15.962 TL
Yüzde 45’lik zamda 16.532 TL
Yüzde 50’lik zamda 17.103 TL

Yüzde 55’lik zamda 17.673 TL

Masadaki en güçlü 2 senaryo yüzde 45 ve yüzde 50 zam formülü oldu. Buna göre yeni asgari ücretin 16500-17000 TL civarında olması bekleniyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir